Vítr do dlaně je soubor, který se zabývá především indickou hudbou a indickými písněmi. Součástí koncertu je protistresové meditační cvičení. Koncert libé muziky se koná od 20 hodin v budově v Dukelské ulici bruntálského střediska volného času. Vstupné vyjde dospělé na padesát korun, děti mohou přijít meditovat bezplatně.

„Návštěvníkům koncertu skupina Vítr do dlaně představí písně v jazycích sanskrt, hindi i marathi. Skupina má své příznivce nejen po celé České republice, ale i v zahraničí," řekla za pořadatele z neziskové organizace Sahadža jóga Markéta Nováková.

Kapela vznikla počátkem roku 2000, kdy se konal její první větší koncert v brněnském divadle Husa na provázku. Na koncertech se pokouší zpřístupnit publiku indickou lidovou píseň. Duchovní hudba v podání kapely rozhodně není nic suchého a nezáživného. Zejména rychlé písně, hlavně ty z arabské části Indie, mnohdy publikum tak rozparádí, že mladší se spontánně dávají do tance a starší alespoň tleskají do rytmu.

Součástí koncertu je protistresové meditační cvičení, které většinou zcela promění atmosféru v sále a posluchači získají vlastní zkušenost s větrem do dlaně, ze které k jejich úžasu začne často foukat teplý nebo chladný vánek. To podle momentálního stavu jejich čaker čili energetických center.