Velká muzejní noc proběhne v pátek 23. května a potrvá až do půlnoci. Program začne v 17 hodin vernisáží výstavy Křemen a jeho rodina. Výstava ukazuje rozmanitost přírodních forem křemene neboli oxidu křemičitého i složitějších sloučenin křemíku a jejich místo v přírodě i v naší civilizaci. Výstavu doplňují interaktivní exponáty. Úvodní slovo pronese autor výstavy Jiří Šura. Výstava ve velké výstavní síni bruntálského zámku potrvá do 17. srpna.

I během dalšího programu přijde řeč na nerosty, připraven je dokonce prodej minerálů a drahých kamenů. Následovat budou debaty, prohlídky a kulturní vystoupení. Představí se děti ze Střediska volného času Bruntál, návštěvníci se mohou těšit na pohádkový muzikál, hudební vystoupení i na něco dobrého na občerstvení.

Lidé ani letos nepřijdou 
o velké lákadlo, kterým jsou noční prohlídky zámku. Oblíbené noční prohlídky zámeckých expozic se uskuteční od 20 do 23 hodin. Je na ně třeba se ale předem objednat e-mailem nebo telefonicky či osobně na zámku. Vstupné na Velkou muzejní noc je pro děti 10 a pro dospělé 30 korun. Noční prohlídky zámku se platí navíc, ty přijdou děti na 40 a dospělé na 80 korun.

-ov-