Úspěšný rok 2008 zakončí orchestr z Krnova v čele se zakladatelem a uměleckým vedoucím Karlem Dospivou před svým věrným publikem. Téměř šedesát hráčů nacvičilo šestnáct skladeb. Orchestr bude během večera řídit šéfdirigent Karel Dospiva, toho za stupínkem s taktovkou bude střídat dirigent a bývalý hráč orchestru Luděk Tlach.

Mezi šestnácti skladbami budou moci návštěvníci koncertu slyšet tradiční vánoční koledy a pastorely. Publikum uslyší Starou píseň od Pavla Staňka. Tento uznávaný skladatel se většiny koncertů krnovského orchestru osobně účastní již několik desítek let. Pokud přijede i na vánoční koncert, tak si bude moci poslechnout svoji Pohádkovou suitu. Nebyl by to krnovský orchestr, kdyby do svého repertoáru nezařadil některou ze skladeb Evžena Zámečníka, přítele šéfdirigenta. Letos muzikanti zahrají náročné Allegro Brillante. V programu zazní také mnoho populárních a muzikálových písní v úpravě pro dechový orchestr jako skladba Michala Davida Teď královnou jsem já anebo Svobodova Jsi můj pán. Z muzikálů dále zazní Webbrova Neplač pro mne má Argentino či Fantom Opery. Tradičně se během koncertu představí xylofonistka Blanka Dančáková. Na vánočním koncertu zahraje za doprovodu orchestru premiérově skladbu Cirkus Renz.

Koncert plný skvělých sólových hudebních i pěveckých výkonů bude moderovat Lada Soukupová, zpěvačka a členka hudebního divadla v Karlíně. Její zpěv během večera zazní hned několikráte.

„Letošní rok byl pro orchestr skutečně vydařený. Vánoční koncert je však sestaven ze zcela nových skladeb. Publikum si může přijít poslechnout, jak zvládáme povinné skladby na Mezinárodní soutěž Dechových orchestrů Praha 2009, která se uskuteční začátkem ledna. Na poslední koncert orchestru v roce 2008 zvu všechny,“ řekl dirigent Karel Dospiva.

Orchestr v lednu 2008 získal Zlaté pásmo na Mezinárodní soutěži dechových orchestrů Praha 2008, a to jako jediný český orchestr. V dubnu odehrál několik jarních koncertů a absolvoval hudební festival a turné po USA.Před letními prázdninami uspěl orchestr na festivalu Dechových hudeb v České Skalici a exceloval též v Německu. I v Krnově a Vrbně pod Pradědem hráčům tleskaly stovky návštěvníků při letních koncertech. V září pak mladí muzikanti odstartovali Krnovské hudební slavnosti.