V pátek 9. srpna odstartuje Eldorádo v Sosnové Vandrbálem. Od 20 hodin se lidé mohou těšit na zábavu v podání kapely Šviháci Ostrava.

Hlavní program akce se uskuteční v sobotu 10. srpna a začne ve 14 hodin. Před 14. hodinou pojedou z Opavy do Sosnové a okolních vesnic motorkáři a budou všechny zvát na přehlídku. Při oficiálním zahájení akce projede průvod koní s vlajkou Eldoráda, kterou pak přebere a vztyčí prezident Eldoráda.

Po slavnostním zahájení se mohou přítomní těšit na vystoupení kapel, jakými jsou Zlomeňáci s Frickem z Břidličné, Brzdaři z Olomouce nebo na Travise O'Neilla z Irska. Zajištěn bude i doprovodný program pro děti a občerstvení.

„Díky našim sponzorům máme pěkné a hodnotné Trampské štěstí. Děti mohou jezdit na koních a bude zajištěno vše potřebné," řekla jedna z pořadatelek akce Milada Kuzníková.

Od 20 hodin proběhne country bál, kterým bude opět provázet kapela Šviháci. Dospělí zaplatí za sobotní celodenní vstupné stokorunu, padesát korun, pokud přijdou jen na večerní country bál. Děti starší deseti let za akci dají dvacet korun. Páteční bál bude taky za padesát korun.

„I když je akce náročná, snažíme se držet stejné ceny. Děti do deseti let a postižení mají vstup zdarma," uvedla pořadatelka Kuzníková.

Zajímavosti o Eldorádu v Sosnové

Od prvního ročníku sosnovského Eldoráda uplynulo již celých 27 let. Na této přehlídce trampských a country písní se vystřídalo zhruba 140 skupin a písničkářů z celé naší republiky, jako například Duo Červánek, Kamelot, COP, Roháči, Country Ladies, Dalas, Blue Stones, Kelt Grass Band, Můjčass, Šviháci, Kapitán Kid Tomáško, Karavana, Taxmeni a také například Harvestri ze Slovenska.

Dále se za toto období rozdalo 170 kravských hlav a 190 Lojzíků. Pokud přijedete do Sosnové na Eldorádo, máte možnost už týden před zahájením zaparkovat auto v areálu, postavit si stan, ohřát nebo uvařit jídlo v tábořišti, a to vše zadarmo bez jakýchkoliv poplatků. Pěkná dovolená na pár dnů.

Je zde krásná příroda, kulturní památky jako například kaplička sv. Anny se zázračnou vodou pro nevidomé, kostel sv. Kateřiny, kopec „Hadinec" plný hadů, kousek od Sosnové vyjížďky na koních (naproti Motorestu Kukačka), hned vedle letního areálu rybník pana Loukoty prostě obyčejná dovolená za málo peněz.

Adéla Bilová, Karel Janeček