V Krnovském kině Mír 70 v pondělí začala v rámci Filmového klubu pravidelná nabídka festivalových filmů, které se možná v běžné distribuci ani neobjeví. Filmoví fanoušci si v Krnově neoddychnou, protože každý večer je čeká jeden film s festivalovým logem Be2Can.

Projekt Be2Can zahájilo drama 24 týdnů, ve kterém žena, profesí televizní komička, čeká dítě s Downovým syndromem a zvažuje své právo na bolestné rozhodnutí.

ÚTERÝ: HEDI Z TUNISU

V úterý ve 20 hodin kino uvede festivalový film Hedi tuniského režiséra Mohameda Ben Attiy. Je příběhem introvertního mladíka Hediho, který se má brzy oženit s půvabnou nevěstou, jež mu byla na základě rodinné domluvy přidělena.

Muž trpící pod diktátem citově manipulativní matky však díky setkání se svobodomyslnou tanečnicí Rym postupně nalézá odvahu postavit se konvencím.

STŘEDA: SIERANEVADA

Ve středu 19.10. ve 20 hodin v kině Mír 70 začíná v malém bytě setkání zvláštních lidí. Odehrává se tři dny po teroristických útocích na pařížskou redakci časopisu Charlie Hebdo a čtyřicet dní po smrti otce, hlavy rodiny.

Úspěšný lékař Lary přijíždí do rodičovského bytu, aby tu strávil sobotu se zbytkem rodiny a uctil památku zesnulého. Všichni čekají příchod kněze a zádušní hostinu, ale nic nevychází podle plánu. Přichází nehody, pozdní příchody, vpády nezvaných hostů i rozmíšky, které odhalují mnohé o samotných aktérech i společnosti, jíž jsou součástí.

Kritika film označuje za „tíživý bytový minimalismus".

ČTVRTEK: KOMEDIE TONI ERDMANN

Čtvrtek 20.10. ve 20 hodin přinese žertovný příběh učitele, který si stáří zpestřuje svou pubertální vášní: převlekem. Když mu zemře jediný věrný druh, slepý pes, rozhodne se zjistit, jak se vede jeho odcizené dceři, která dělá kariéru a nemá na nic a na nikoho čas.

Po fiasku první návštěvy v Bukurešti se změní v německého ambasadora Toni Erdmanna s parukou a umělými zuby, který se workoholičce plete do života.

PÁTEK: ZDALEKA

Páteční festivalový film Zdaleka byl natočen ve Venezuele. Zavedený padesátník, majitel dílny na zubní náhrady Armando, si na ulici vyhlédne Eldera, problémového mladíka, který se s obtížemi protlouká životem na periferii venezuelského hlavního města Caracas.

Co začne jako pouliční prostituce se změní v nepředvídatelný, nevyrovnaný a málomluvný vztah.