Tato soutěž byla organizována pod patronací Mezinárodní federace umělecké fotografie FIAP a dalších čtyř mezinárodních fotografických asociací. Zúčastnilo se jí celkem 968 fotografů ze 60 zemí z celého světa.

Ti zaslali 3772 fotografii, a to do jediného otevřeného tematického celku pro barevnou, černobílou i monochromatickou fotografii. Porota celkem rozdala šest sad medailí jednotlivých asociací včetně čestných uznání.

Jozef Danyi do soutěže zaslal čtyři své fotografie. V tomto kvartetu byl i snímek Snedronningen – Sněhová královna, který pořídil letos v září s Annou Gemelovou z Lichnova. Premiéra této fotografie byla více než úspěšná, v této soutěži obstála na jedničku a fotografovi Jozefu Danyimu přinesla cenu v podobě zlaté medaile FIAP, která je cenou nejvyšší v této fotografické soutěži.

Je to letos již druhá zlatá medaile z Turecka. Tu první získal Danyi v červenci v Istanbulu na sedmém ročníku fotografické soutěže pod názvem Büyükçekmece Belediyesi 7. Uluslararasi Fotoğraf Yarişmasi 2016. Zúčastnilo se jí 1067 fotografů, kteří poslali 9165 fotografií do tří tematických celků.

Za fotografii Alien v černobílé sekci získal Danyi zlatou medaily FIAP, na snímku mu opět pózovala rodačka z Bruntálu Markéta Bobková.

Na začátku srpna pak proběhla vernisáž soutěže v rámci 17. ročníku mezinárodního festivalu umění v Istanbulu. Na výstavě bylo k vidění vybraných 75 fotografií včetně těch oceněných. Jozef Danyi zde vystavoval dva své snímky. Oceněnou fotograii Alien a fotografii Vendulka.