Výstavu zahájí vernisáž v pátek 24. dubna v 17 hodin.

„Výstava prezentuje instalaci z papírových objektů, které jsou dekorovány klasickou knihařskou technikou mramorování olejovými barvami. Papírová instalace podtrhuje porcelánové výrobky s nadčasovým designem," přiblížila neobvyklé spojení uměleckých disciplín vedoucí Městského muzea v Krnově Ivana Zajícová.

Produkty jsou dílem Lucie Ostrákové, která působí jako odborná učitelka na oboru Design keramiky v SUŠ v Ostravě. Od roku 2010 má svou vlastní designovou značku LOOdesign a prezentuje na prestižních přehlídkách jako je například Designblok.

Instalace se ujala Anna Bornová. Ta má za sebou stáže na prestižních školách Rhode Island School of Design ve Spojených státech a National College of Art v Dublinu. Nyní pracuje jako designérka obalů. Je také spoluzakladatelkou projektu Vyrobeno Lesem, který usiluje o otisknutí lesní atmosféry do prvků současného produktového a grafického designu.

Dekor má na svědomí Eva Kráslová, absolventka Fakulty umění v Ostravě, která dnes pracuje v Moravském zemském archivu jako restaurátorka.

Výstava Trinity ve Flemmichově vile bude pro návštěvníky otevřena vždy od úterý do neděle od 8 do 18 hodin.

V Krnově bude k vidění až do 17. května.