VLAK PŘEPADNOU JEZDCI NA KONÍCH

Co nám Fajné léto přinese? Především se kromě parní lokomotivy Malý Štokr provětrá na kolejích také podstatně menší Rešica.

„Můžete se opět těšit na různé soutěže plné drobných výher. Velkým lákadlem bude přepadení parního vlaku jezdci na koních,“ slibují organizátoři.

Vrtulník Letecké záchranné služby LZS Ostrava přistál na hřišti přímo ve Vrbně pod Pradědem, aby pacienta s infarktem transportoval na koronarografii do Ostravy.
Ve Vrbně přistál vrtulník, naložil muže s infarktem

Program začíná již od 10:15 hodin na nádraží v Třemešné. Na nástupišti bude vyhrávat country kapela Wagon, která navodí trampskou atmosféru. Odjezd vlaku z Třemešné je pak v 10:45 a než dorazí do Osblahy, zažijí cestující přepadení bandou desperátů na koních ve westernovém duchu.

Na nádraží v Osoblaze začíná zábavný program po příjezdu parního vlaku ve 12 hodin.

Na osoblažském nádraží nebudou chybět ani poníci pro děti. Pro nadšence westernu bude v 12.40 hodin vypraven speciální parní vlak z Osoblahy do Slezských Rudoltic, kde na nádraží budou probíhat ukázky kovbojských technik. Ty jsou připravené i na nádraží v Osoblaze.
Po celou dobu na nádraží v Osoblaze bude vyhrávat kapela Wagon.

Fajné léto na osoblažské úzkokolejce slibuje 13. července dvě parní lokomotivy místo jedné a přepadení vlaku desperáty ve westernovém stylu.Zdroj: Deník / František Kuba

Na úzkokolejku tento den vyrazí i i speciální parní vlak, který bude jezdit z Osoblahy do Slezských Rudoltic a zpět s lokomotivou Rešica. Na zpáteční cestu z Osoblahy do Třemešné vlak vyráží v 15.10 hodin.
Fajné léto finančně podpořil Moravskoslezský kraj.

Borůvky. Ilustrační foto.
Nákup borůvek a hřibů od prodejců u cest? Plíseň objevíte, pesticidy už ne

“Moravskoslezský kraj provoz našeho vlaku podporuje každý rok, a díky tomu se snažíme do osoblažského regionu přitáhnout stále více turistů, které tento region potřebuje. Navíc se nám daří díky dotaci udržet provozuschopné lokomotivy a vozy. Ještě postupně rekonstruujeme zázemí pro provoz parního vlaku“, pochvaluje si dobrou spolupráci s krajem Pavel Schreier ze Slezských zemských drah, které v létě provozují víkendové jízdy parních lokomotiv.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník