Páteční program se odehraje v zahradě bruntálského zámku od 13 až do 21 hodin a ponese se v duchu oslav třiceti let taneční školy Stonožka. Diváci uvidí taneční vystoupení, ukázky tanců, pohádky, pro děti budou hry a soutěže. Dojde i na módní přehlídku a hudební vystoupení.

Na náměstí Míru se v pátek dopoledne odehraje turnaj ve vybíjené, odpoledne proběhne ukázka hasičské techniky a soutěže pro děti, V 18.30 zahraje skupina Brixtn a ve 21 hodin vystoupí Xindl X s kapelou.

Sobota je hlavním dnem oslav. Na zámku bude od 10 hodin program pro děti, odpoledne se předvedou v historickém programu šermíři, zbrojíři a sokolníci, po nich zahrají bruntálské kapely Arrest a Večery v jednom. Na náměstí Míru proběhne většina připravených kulturních vystoupení a hudby různých žánrů, od dechovky a cimbálové muziky až po rock.

Hudební program poběží až do nočních hodin a na pódiu se vystřídají české i zahraniční hvězdy. Zahrají například ostravská kapela FiHa, Rock´roll band Marcela Woodmana, dorazí Tomáš Matonoha a skupina Inspektor Kluzó. Zahraniční hvězdou bude americká zpěvačka Crystal Monee Hall.

Během dne dojde na náměstí také třeba ke křtu knihy, předání ocenění Osobnost města či k pokusu o zápis do Guinessovy knihy rekordů s automobilem Škoda Georgina.

V neděli proběhnou na náměstí Míru od 9 hodin farmářské trhy a v 15 hodin se v kostele Nanebevzetí Panny Marie koná koncert pěveckých sborů.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník