Vycházející hvězda české pop-music Tomáš Pastrňák v těchto dnech vydává nový singl Slunečnice. Jeho uvedení na trh provází videoklip, jehož hlavním motivem je tančící Miss 2012 Tereza Chlebovská z Krnova.

Režiséři Michal Samir a Matěj Chlupáček vymysleli, že poetický písničkářský text doprovodí ladným tancem Terezy Chlebovské mezi kusy rozbité betonové podlahy v opuštěné tovární hale plné střepů z vymlácených oken. Přestože díky filmovým trikům v opuštěné fabrice navíc ještě prší, půvabná Tereza při svém tanci nedává najevo podchlazení ani bolest z rozdrásaných chodidel.

Píseň Slunečnice

V těchto dnech už příznivci Tomáše Pastrňáka a Terezy Chlebovské najdou klip s písní Slunečnice na youtube.com.

„Tančíme spolu, pijem jen kolu a svět se točí pořád dokola. Tančíme spolu, nevěřím tomu, že to takto vydržíme do léta," zpívá ostravský písničkář Tomáš Pastrňák, který v rozhovorech musí novinářům stále dokola opakovat, že známý odsouzený ostravský sprejer Tomáš Pastrňák je pouze jeho jmenovec.

Zdroj: Youtube

Mrazivé natáčení

Přestože výsledek v podobě videoklipu působí jemně poeticky až lyricky, při natáčení si bosá Tereza v lehoučkých šatech vytrpěla své.

„V klipu skutečné venkovní počasí není vidět, ale bylo tehdy opravdu kuriózní. Natáčelo se to loni koncem října. Možná si vzpomenete, že zima přišla předčasně, takže tou dobou už venku sněžilo a teplota byla jen lehce nad nulou. Na finálním videoklipu to sice není poznat, jak to bylo náročné natáčení, ale zkusili jsme svoje. Jsme rádi, že jsme to my a hlavně Tereza, v té zimě vydrželi," zavzpomínal na natáčení Tomáš Pastrňák, který se ve své tvorbě postupně přesunul od elektronické hudby k písničkářství a akustické kytaře.

Bezpečné místo pro Terezu bez bot

„Při natáčení klipu nás fotil režisér Michal Samir. Tak vznikla fotoreportáž, na které je vidět, jak to tehdy probíhalo. Aby Tereza v té továrně na nic ostrého nešlápla, musela se bez bot pohybovat pouze ve vyhrazeném a bezpečném prostoru," prozradil Tomáš Pastrňák něco ze zákulisí natáčení. Terezu Chlebovskou si vybral, protože píseň Slunečnice je věnovaná nádherné ženě. V jednoduchém stylizovaném videoklipu má tanečnice ztvárnit nedosažitelnou ženu žijící v Pastrňákových představách.

Píseň Slunečnice se nahrávala ve studiu producenta Borise Carloffa. Autorem hudby i textu je sám Pastrňák, který poslední dobou vsadil na české písně a ryze akustickou produkci, která po letech plných elektroniky a počítačových efektů zase začíná nabírat na důležitosti a posluchači se k ní vrací.

.

.

.

.

.

.