Na úsek trati mezi Hanušovicemi a Jeseníkem přezdívaný Slezský Semmering se vypravil štáb České televize, aby divákům přiblížil místa, kde filmový a komiksový železničář Alois Nebel vlastně sloužil. Ve skutečnosti Bílý Potok leží ve Vrbně pod Pradědem a žádná zastávka zde není. Ve filmu Alois Nebel si zahrálo zastávku Bílý Potok nádraží v Malé Morávce, které se od poválečných let dochovalo v téměř nezměněné podobě.

Štáb České televize představil jako Bílý Potok zastávku Horní Lipová. Jeho cesta začala v Hanušovicích. Pokračovala přes Brannou a Ostružnou na Ramzovou a do Horní Lipové alias Bílého Potoka. Na fiktivním nádraží Bílý Potok už čekal fiktivní železničář Alois Nebel.

„Nechyběl ani rozhovor s postavou Aloise Nebela, kterou pro tuto příležitost ztvárnil člen občanského sdružení Jeseníky Severní Hřeben," uvedl ředitel Sdružení cestovního ruchu Jeseníky Jan Závěšický.

Na základě kultovního komiksu Alois Nebel tvůrců Jaromíra Švejdíka a Jaroslava Rudiše vznikl stejnojmenný film. Premiéru měl na sklonku loňského roku a letos na podzim jej odvysílá také televize.