Zastavit se, a ponořit do velikonoční nálady. Takovou možnost nabízí výstava ve vrbenské Střeše. Vystavená vajíčka, motýlci, slepičky, housenky, jarní zahrádky či výrobky z proutí jsou unavené duši přímo balzámem. A nemusí jít zrovna o nejsložitější kusy, jakými bezesporu jsou až odborně zpracovaný kočárek z vajíčka s kuřátkem coby miminkem, nebo nimravou prací vytvarované a děrované vejce pštrosí.

Půvabná jsou i dílka začínajících vrbenských „umělců“ z mateřských škol na ulici Ve Svahu a na Jesenické ulici. „Já jsem pro výstavu vyráběl spolu s kamarády perníčky. Ty naše perníčky se mi líbí na výstavě ze všeho nejvíc,“ pochválil si své výtvory malý vystavovatel a zároveň návštěvník výstavy, předškolák Jirka Valenta.

Pokud jste to nestihli v předvelikonočním shonu, navštívit výstavu můžete ještě do 13. dubna. Mimo obě dvě mateřské školy z Vrbna pod Pradědem vystavuje i domácí základní škola a ta ze sousedních Karlovic, výtvarný obor vrbenské základní umělecké školy, svěřenci domova pro seniory, ale i jednotlivci.

„Vrbenským důchodcům pomáhala vyrábět výtvarnice Milena Reissner,“ uvedla Naďa Trzaskaliková ze Střechy. Jsou to právě plátna výtvarnice Milena Reissner z Heřmanovic, které přivítají každého, kdo zavítá do Střechy, obrazy jsou k vidění i v dalších místnostech střediska.

Pokud se na výstavu ve vrbenské Střeše osobně nedostanete, fotogalerii si můžete prohlédnout na www.bruntalskydenik.cz