Může se totiž pochlubit tím největším úspěchem, jakého může amatérský soubor dosáhnout. Jeho dramatizace románu Michaela Cunninghama Propadlý lístek byla vybrána z Národní přehlídky studentského divadla na Jiráskův Hronov, který představuje to nejlepší ze všech národních přehlídek amatérských divadel v republice.

„Kromě Propadlého lístku jsme nastudovali ještě hudebně-poetické čarování s obrazy Velký a stříbrný byl svět, které jsme odehráli pro děti ze základních škol a také na krajské přehlídce, odkud byl doporučen na národní přehlídku Loutkářská Chrudim. Věřím, že soubor neusne na vavřínech a ve svých dvou nových hrách, které chystáme, bude stejně poctivý a kreativní jako v roce loňském," uvedla umělecká vedoucí Červiven režisérka, scenáristka a herečka Petra Severinová.

Divadelní spolčení Červiven vzniklo na jaře 2008, když si asi desetičlenná skupina nadšených studentů zkusila pod vedením učitelky dramatické výchovy Petry Severinové divadelní práci. Od té doby studenti vytvořili téměř dvacet inscenací pro děti a mládež.

Souborem za dobu jeho existence prošly desítky studentů, z nichž někteří studují vysoké školy zaměřené na divadlo, například obory jako dramatická výchova, divadelní věda, dramaturgie dramaterapie.