Legato je ženský sbor, který v Krnově vznikl v červnu 2013, když se sešli bývalí členové Krnovského dětského sboru na oslavách osmdesátin zakladatele sboru Jana Kostomlatského. Za účasti sbormistra se oprášilo několik sborových hitovek, které potěšily oslavence a zrodily myšlenku pokračovat v činnosti po 45 letech.

A tak se už tři roky schází pravidelně dvaadvacet členek, které za sebou mají desítku vystoupení při různých příležitostech v Krnově a okolí. Repertoárově se sbor zaměřuje na úpravy lidových písní i skladby klasiků.

Sbor Staccato vznikl roku 2011 jako iniciativa bývalých členek Krnovského dětského sboru Zlatá loutna. V současné době sbor čítá 16 členek. Jeho uměleckou vedoucí je Zdeňka Odstrčilová. Sbor má v repertoáru vokální skladby starých mistrů i těch současných a písně lidové v různých úpravách.

Koncert se koná v zámecké kapli sv. Josefa Zámku Slezské Rudoltice, vstupné je padesát korun. Kdo by chtěl návštěvu koncertu spojit s prohlídkou, má možnost. Zámek Slezské Rudoltice je v červnu otevřen každou sobotu a neděli od 10 do 12 a od 14 do 17 hodin.