„Klipem Milenka reagujeme na dnešní společnost, kdy si ve svých vztazích nevíme rady a končí to nevěrou. Každá mince má dvě strany a určitě se to netýká všech, je to spíš můj úhel pohledu,“ říká o písni a videoklipu písničkářka, která už v minulosti absolvovala výchovné koncerty pro školy, zaměřené proti AIDS.

Kapela Kryštof Foto: Tomáš Šnírer
Kapela Kryštof vyprodala O2 Arénu. Za půl hodiny a na Krajčovy narozeniny

Videoklip, tak jako všechny své ostatní, vymyslela Kaczi sama, za pomoci kreativních přátel, se kterými má už zkušenost například s nejúspěšnějším singlem Nahá. „Pro tento klip jsem oslovila kamarádku umělkyni Pavlínu Heinrichovou. Když na to spolupráci kývla, věděla jsem, že to dobře dopadne,“ říká s úsměvem kudrnatá brunetka.

Kromě této spolupráce proběhl také takzvaný „featuring“ s muzikanty z projektu Circus Brothers. „Dali jsme se do řeči po koncertě v pražském klubu loni na jaře a spolupráce byla na světě. Pozvala jsem kluky na křest mého EP do Malostranské Besedy, a tam jsme měli premiéru právě Milenky,“ popisuje Kaczi vznik této hudební spolupráce.

Zdroj: Youtube

I přes ztížené podmínky karantény se nakonec podařilo s Circus Brothers k písni udělat i aranž, na které se hudebníci významně podíleli, a natočit výsledný videoklip.

K singlu zpěvačka vytvořila limitovanou edici prezervativů, kterými se snaží upozornit na věc, která je stěžejním tématem celé písně. Právě to se stalo středobodem nejvíce ohlasů.

Autorka Lucie Addicks.
Spisovatelka Addicks teď žije v Norsku, její román se odehrává ve Frýdku-Místku

„Předpokládám, že reakce na danou tématiku přijdou v souvislosti s plánovaným koncertem spojeným právě s testováním na virus HIV zdarma, kde bude na místě zdravotní ústav se svou sanitkou. Tato akce bude zároveň spojena se křtem videoklipu,“ dodává na závěr Kaczi.

Zpěvačka a písničkářka Kaczi
Písničkářka Kaczi natočila píseň v karanténě s malými zpěváčky a rodinou