Moderátorem večera, který před zaplněným sálem představil jednotlivé autory, byl režisér – student FAMU Tomáš Klein. Jeho tvorbu Krnováci znají také díky festivalu KRRR!, pro který vytvořil znělku i několik krátkých filmů.

Právě krnovské kino bylo místem, kde se formoval jeho vztah k filmové tvorbě.

„Pro mě je krnovské kino zásadní. Je to rozhodně jeden z hlavních impulsů, který mi vytvořil pozitivní vztah k filmu. Kdysi jsem byl jen nadšený z každé návštěvy kina, z filmového klubu a ještě jsem přesně nechápal, čím to je. Dneska už mám poměrně velké srovnání a vím, že díky Pavlu Tomeškovi a jeho týmu máme bez nadsázky jedno z nejlepších kin v republice," konstatoval Tomáš Klein 
v rozhovoru pro Krnovské listy.

Krnovské kino je specifické tím, že dodnes dokáže promítat filmy z archaického filmového pásu 35mm i 70mm a zároveň nabízí kvalitní digitální projekci včetně trojrozměrné 3D technologie, což v oblastním kině vůbec není samozřejmé.
Největším úspěchem krnovského kina je přehlídka 70mm filmů KRRR!, což je akce evropského formátu.

„Když se mezi filmaři v Čechách řekne Krnov, tak ho okamžitě znají a pravděpodobně už tam jednou byli. Stejně tak vám každý kinař v Praze řekne, že zná Pavla Tomeška jako kapacitu ve svém oboru. Prostě máme v Krnově opravdu mimořádné kino a já jsem moc rád, že je tak nakloněné i nám, začínajícím filmařům," složil Klein poklonu krnovským kinařům.

Tomáš Klein Tomáš Klein (ročník 1987) pochází 
z Krnova. Po matematickém gymnáziu v Bílovci absolvoval v roce 2010 Vyšší odbornou školu filmovou ve Zlíně. V současné době dokončuje magisterské studium režie na FAMU a chystá absolventský film.

Na svém kontě má znělky k několika ročníkům festivalu KRRR! a studentské filmy Svatokrádež, Rousek, Retriever a Posedlost. Zatím největší pozornost vzbudil film Retriever, protože reprezentoval Českou republiku na festivalech v Cannes, Los Angeles, Helsinkách, New Yorku, Číně, Chorvatsku i dalších zemích.