Díky tomu se zrodil festival Krrr! Letošní ročník Krrr! byl sice kvůli koronaviru přesunutý na příští rok, ale filmové kopie už byly v Krnově v dubnu kompletně připravené, jen je promítnout. 

Hejtman kraje Ivo Vondrák při jedné z návštěv krnovské nemocnice, bylo to v rámci loňského otevření magnetické rezonance.
Krnovská nemocnice měla plán obnovení návštěv, ale kraj řekl NE!

Pro fanoušky retro kina se 23. května od 16.30 hodin v Krnově promítá Pomáda z filmové kopie 35 milimetrů. Přesně takovou Pomádu bylo možné vidět na plátně koncem sedmdesátých let, když byli John Travolta i Olivia Newton-Johnová idoly mládeže a tanečními hvězdami diskoték.

"Pomáda byla ve své době nejnavštěvovanějším filmem v kinech po celém světě. Snad každý má s ním spojené nějaké romantické vzpomínky na své mládí. Tak doufám, že si to společně zase užijeme, když už tu je v Krnově filmová kopie připravená. Občas v rámci festivalu Krrr! promítáme srovnání, jak tentýž film vyzní v kopii 35 a 70 milimetrů, aby mladší ročníky pochopily jakým fenoménem byly ve své době sedmdesátky," uvedl vedoucí krnovského kina Mír Pavel Tomešek.

Kamil Lindovský je velkým fanouškem SFC Opava, ale také krnovským machrem na mobily.
Kamil Lindovský, radikální fanoušek SFC, ale také machr na mobily v Krnově
Skauti pomáhají v genofondovém sadu u Krnova likvidovat invazivní druhy rostlin.  Nyní vyrazili vykopat vlčí bob i s kořeny.
PODÍVEJTE SE: Skauti v Krnově pomáhají likvidovat invazi vlčího bobu