Co tak si je užít v letním kině? Projekt 100 vrací do kin filmy, které si zaslouží návrat na velké plátno, přestože už mají dávno po premiéře.

Letošní ročník je věnován muzikálovému žánru. Pořadatelé vybrali pět muzikálů, které také v Krnově představí tento žánr v celé šíři i v historickém kontextu.

Vedoucí krnovského kina Pavel Tomešek k tomu uvedl:

„Tituly vybrané do letošní přehlídky jsou divácky atraktivní a ideálně doplní program našeho letního kina.“

Návštěvníkům letního kina určitě není nutné představovat hollywoodskou legendu Zpívání v dešti ani Vlasy režiséra Miloše Formana. Ve výběru nejlepších muzikálů samozřejmě nesmí chybět ani Limonádový Joe aneb Koňská opera.

Nebude na škodu zopakovat si nejmladší z muzikálů Moulin Rouge, který odstartoval filmové muzikálové produkce 21. století. V normalizačním Československu nás minula legendární pocta béčkovým hororům a sci-fi: muzikál Rocky Horror Picture Show z roku 1975.

Film se stal kultovním dílem ujetých diváků, kteří na něj chodili do kina pořád dokola v bizarních transexuálních převlecích a tančili v kinosále společně s herci na plátně.

Zamilovali si svět doktora transvestity, který pořádá párty pro návštěvníky z planety Transsexua.

Kromě muzikálů uvedených v rámci Projektu 100 nabízí letní kino i muzikálovou novinku Mamma Mia! Here We Go Again, která vrací na plátna kin hity od skupiny ABBA v romantické komedii.

Kytarista Štěpán Rak opět vystoupí na Cvilíně, zahraje v kostele i se synem.
Kytarista Štěpán Rak opět vystoupí na Cvilíně, zahraje v kostele i se synem