Tyto oficiální již kurzy skončily, ale čtrnáct statečných seniorů, jeden muž a třináct žen, dál dochází na společné pracovní setkání. Výsledky jejich výtvarného snažení prezentovali výstavou v Kulturním a společenském zařízení K-TRIO v Ostravě-Hrabůvce.

„Zásadní obsah a způsob mých kurzů spočívá v tom, že se nejedná o kurzy, kde lidé přijdou dělat malůvky, zaplní nějak čas a jdou. Mým velkým vzorem je takzvaná „škola vidění", jak ji realizoval vynikající rakouský kumštýř Oskar Kokoschka," vysvětlil lektor kurzu Josef Odráška a dodal:

„Účelem mých kurzů je, aby se kurzisté především pokusili výtvarně vidět a myslet. Proto především studujeme přírodní motivy. V kurzech jsme začali studijními kresbami v různých technikách od kresby tužkou přes kresbu perem, malbu akvarelem nebo kvaš akvarelem a temperou.

Přičemž zobrazujeme stejný motiv v těchto různých technikách."

V ostravském Kulturním a společenském zařízení měli návštěvníci možnost vidět, čeho všeho členové kurzu Josefa Odrášky, v poměrně krátké době, dosáhli. Svědčila o tom také velká účast na vernisáži a dobrý ohlas na vystavené práce. Především od profesionálních výtvarníků a uměnímilovného publika takové uznání potěší.

Podle Josefa Odrášky je během tvorby také velmi důležité jaký „vzduch" tvořící člověk dýchá, jakou má přirozenou inteligenci, zájem a trpělivost. Pokud jsou všechny tyto faktory a vlastnosti nasázeny ve správném poměru, není možné ve výsledku očekávat kýčovité ploché obrázky, ale spíš snahu o zpodobnění uměleckého reálu.