Mezipřednáškovou noc na gymnáziu si užil i se svou přítelkyní Anetou Janouškovou. Inspirace hlubinami vesmíru, přírodou, temnem či výjevy ze svých snů vystavil na chodbách a v aule krnovské školy.

Výstava tak výborně vyplnila akademický program studentů, kteří se soustředili především na přednášky. Aby vědy nebylo příliš, byl večer proložen také uměním Jakuba Holého.

„Byl jsem osloven organizačním týmem Mezipřednáškové noci, zda bych chtěl mít výstavu na gymnáziu. Je vždy zajímavé, když se výstava spojí s něčím jiným a není to jen pouhá sebeprezentace jednoho autora. Expozice obrazů tuto akci výborně dobarvila," řekl autor svých výtvarných děl.

Obrazy Jakuba Holého mají myšlenku a hloubku. Mnohdy působí až mysticky, hlavně v případě výjevů z vesmíru. Promyšlená práce nejen s barvami, ale i s temným pozadím a světlým objektem v popředí dodává obrazům atmosféru. Pozorný pozorovatel má pocit, že do obrazu přímo sám vstupuje.

„Dělám to, co mě baví. Nejsem profesionál, ale právě to mi dodává volnost v tvorbě. Rád dělám výstavy se svým okruhem přátel, mezi nimiž jsou hudebníci a divadelníci. Baví mě, když jsou výstavy propojené i s jinými druhy umění," dodal autor snových obrazů.

S jeho obrazy se letos mohou příznivci výtvarného krásna setkat například v srpnu 
v linhartovském zámku.