Koncert se uskuteční 11. května v 19 hodin v Městském divadle Krnov.

Návštěvníci uslyší písně od takových legend, jako jsou Frank Sinatra Ela Fitzgerald, Louis Armstrong, Karel Gott a mnoho dalších, v podání krnovského Bigbandu. Známé filmové hity zazpívají Brett Gray, Radka Žaloudíková, Radek Kovalíček a Petr Dohnal.

K tomu všemu zatančí soubor Naboso. Frank Sinatra, jemuž je letošní koncert věnován, byl nejen zpěvák, ale i herec. Ve dvacátých letech patřil k největším hvězdám populární hudby a za svou kariéru získal deset cen Grammy. V roce 1980 byl uveden do Síně slávy big bandů a jazzu, v roce 2001 jej BBC Radio 2 jmenovalo „největším hlasem 20. století".

„Frank Sinatra je historie populární hudby. … Jako Presley a Dylan jediní další bílí Američané od roku 1940, jejichž popularitu, vliv a mytickou moc lze porovnávat se Sinatrou bude Sinatra žít navždy. Prakticky vynalezl frázování moderních populárních písní," ocenil Sinatru v roce 1983 v časopise Rolling Stone Record Guide americký spisovatel a kritik Stephen Holden.

Vstupné činí 90 korun, děti, studenti a důchodci zaplatí 60 korun. Předprodej vstupenek je v Turistickém a informačním centru Krnov. (peř)