Muzeum v Bruntále připravilo další ročník Muzejní noci, kdy kromě prohlídek zámku je pro návštěvníky připravena řada dalších doprovodných akcí. A protože město Bruntál slaví letos 800 let od založení, je i letošní Muzejní noc věnována tomuto výročí. Muzejní noc pobaví návštěvníky v pátek 17. května od 17 do 24 hodin.

Zahájení proběhne vernisáží výstavy Bruntál 1213-2013. Diváci se seznámí s historií města a spolkovým životem v něm. Poté se program přesune do dalších zámeckých prostor a zámeckého parku.

Zajímavostí je připravený Biograf, kde budou moci návštěvníci zhlédnout ukázky filmů z roku 1913. V programu jsou i Rozhovory Pod Věží, kde se posluchači seznámí s prací současných zájmových sdružení a spolků. Lidé si mohou prohlédnout výstavu Zámek Bruntál ve fotografii a expozici Řemeslo má zlaté dno.

Diváci se mohou pobavit i při hudebních a tanečních vystoupeních. Připraveny jsou také ukázky karate a kynologického výcviku, vystoupení princezen, lukostřelba, ražba mincí, divadelní představení pověsti o Bruntále a ukázky z připravované hudební pohádky z historie Bruntálu a okolí.

Večer na návštěvníky čekají šermířské souboje, koncert dechové hudby, historické tance, diskotéka a celý program vyvrcholí ohňovou show. Pořadatelé pochopitelně nezapomněli ani na milovníky dobrého jídla a pití.

Vstupné pro děti činí 15 a pro dospělé 30 korun. Pokud ale mají lidé zájem o noční prohlídku zámku, zaplatí dospělí návštěvníci 80 a děti 40 korun. Tato vstupenka je platná na celou Muzejní noc. Je nutné si ji zajistit osobně nebo telefonicky na čísle 554 709 151. Noční prohlídky zámeckých expozic začínají ve 20 hodin.