„Zajímavá byla pro nás květnová akce Praha žije hudbou, kdy jsme si zahráli akusticky na podporu buskingu v Praze," připomenul Matěj Jelen vystupování v ulicích hlavního města. Busking je provozování jakékoliv umělecké pouliční produkce spojené s dobrovolnou odměnou kolemjdoucích, tedy jednoduše jde o hraní na ulici.

Za sebou mají muzikanti z Donaha v červnu koncerty například ve Znojmě na Znojemských pivních slavnostech, tento měsíc si už s velkým úspěchem a pochvalnými kritikami zahráli na festivalu Rock for People v Hradci Králové.

V červenci jedou mimo jiné na další pivní slavnosti, tentokrát do Harrachova, a v srpnu je čeká hudební festival Sázavafest ve Světlé nad Sázavou, Hudební léto v Milevsku, zahrají si na leteckém dni v Chrudimi, ale především před sebou mají koncert v Praze na Prague Sounds Good.

„Asi tou největší událostí a pro nás opravdu vrcholem dosavadní kariéry je možnost zahrát si před kanadskou kapelou SUM 41 v pražském Foru Karlín v úterý 23. srpna. Vlastně tomu pořád nemůžeme uvěřit.

Když jsme s kapelou začínali, hodně nás tato skupina ovlivnila a snem pro nás bylo i jen dostat se na její koncert. Nakonec si zahrajeme na stejném pódiu a je to splnění snu, který jsme si ani netroufli snít," je nadšený z blížícího se koncertu v Praze Matěj Jelen.

V září mohou fanoušci slyšet kapelu Donaha mimo jiné i v našem okrese na Hudebních slavnostech v Krnově.