Mezi hosty nechyběl ani starosta Krnova Tomáš Hradil. Narozeninový program v areálu nemocnice. v pátek 2. září 2022 vyvrcholil koncertem písničkáře Jaromíra Nohavicy, kterého na pódiu doprovázel perkusista Pavel Plánka a polský akordeonista Robert Kuśmierski.

Svůj talent v nemocnici předvedly také děti ze Sportovní gymnastiky Krnov, následovala show siláka a světového rekordmana Železného Zekona. Zlatým hřebem dne ale bylo samozřejmě vystoupení legendárního písničkáře Jaromíra Nohavici, „Jaromír Nohavica se v naší nemocnici loni na jaře nechal opakovaně očkovat proti Covid-19 a při té příležitosti nabídl, že by rád zazpíval našim zdravotníkům. Jeho návrh jsme s nadšením přijali, ale ihned jsme mu řekli, že budeme rádi, když nám zazpívá až v roce 2022, kdy bude nemocnice slavit 110 let. Souhlasil,“ zavzpomínal ředitel krnovské nemocnice Ladislav Václavec, jak se podařilo vytíženého umělce dostat do Krnova.

Blažené Osoblažsko, záchrana gotického kostela, zaniklá sudetská obec obec Pelhřimovy, rok 2022.
VIDEO: Blažené Osoblažsko: lehký pracovní tábor v kostele v zaniklé sudetské vsi

Nohavica si vystoupení užíval a k publiku posílal své největší hity. Bez přestávky a za velkého potlesku zpíval 100 minut. „Děkuji vám. Jste skvělé publikum a hlavně lidé, kteří skutečně pomáhají druhým. Moc si vás vážím,“ poklonil se v závěru koncertu písničkář. V závěru už posluchači tleskali ve stoje a zpívali Nohavicovy písně, které znají nazpaměť. Nakonec krnovské hudební uskupení BT NOVA hrálo stovkám zdravotníků téměř do půlnoci.

„Chtěl bych poděkovat všem současným i bývalým zaměstnancům, kteří pečují o pacienty a jsou tím nejcennějším, co naše nemocnice měla a má. Výročí oslavíme též vysazením památného stromu, unikátním almanachem a zejména rozsáhlými investicemi, které nemocnici letos čekají,“ uzavřel Ladislav Václavec, který v čele krnovské nemocnice stojí patnáct let.