Jde o příběh O loupežníku Žilkovi, který kdysi žil v Bzenci. Představení je z části loutkové a hlavně plné písniček. Hudbu k představení složil Ivan Vaváček.

„Letos jsme s touto novou hrou vyrazili na Jižní Moravu, a celý týden jsme po vesničkách hráli vlastně jejich regionální pověst," vysvětlila vedoucí divadelníků režisérka Petra Severinová a dodala: „Hra měla u místních obrovský úspěch, tak jsme se rozhodli, že jí přivezeme i sem k nám do Slezska."

Příběh se odehrává ve feudálním Bzenci. Jistý Žilka se vzepřel drábovi, který chtěl, aby pracoval na panské půdě. Za svůj prohřešek byl uvězněn na Špilberku. „Když Žilku pustili, nemohl si kvůli svému vroubku sehnat práci, a tak se stal loupežníkem. Stejně jako ve většině zbojnických příběhů také Žilka bohatým bral a chudým dával," prozradila příběh Petra Severinová.

S loupežničením přestal, až když našel dívku svých snů.

Představení ve Flemmichově vile přilákala na tři desítky návštěvníků. Ještě ten samý den se herci z Kočovné divadelní společnosti vydali z Krnova na další představení do Holasovic. V neděli pak představení O loupežníku Žilkovi odehráli v Oticích, kde sklidili opět potlesk.