Rýmařovský režisér a krnovská herečka se seznámili při natáčení sitcomu Helena. „Oslovil mne už jen tím, že se narodil v Rýmařově, a tudíž jsme hned měli společné téma k hovoru. Tím vlastně začala naše následná spolupráce na filmu Intimity," ohlédla se Adéla Petřeková.

Intimity jsou romantický film složený ze sedmi příběhů o lásce, které se vzájemně prolínají. Jedna z hrdinek se jmenuje Adéla stejně jako její představitelka Adéla Petřeková. „Jedná se o mladou holčinu, která se v životě hledá. Hledá štěstí, lásku… Neustále čeká na něco, co by ji posunulo dál, ale více méně jde o stagnaci. A když nic nepříjde, tak se svět nezboří," popsala skutečná Adéla filmovou Adélu.

Ta filmová vyrůstala v neúplné rodině, musela se brzo osamostatnit a proto hledá mužský vzor, který jí v dětství chyběl. Hledá ho ve štamgastovi, který je v baru, kde Adéla pracuje, jako doma.

„Nedá se říct, že se milují. Spíš na sebe zbyli. Z jejího pohledu se jedná spíš o lásku otec - dítě. On by si určitě představoval něco víc, pouze se neumí vyslovit," prozradila Adéla Petřeková která navzdory mnohoslibnému názvu Intimity neměla ve scénáři žádné intimní scény.

Ivo Macharáček ve filmu ukazuje různé druhy lásky. Od pubertální, nenaplněné, až po erotickou či vyzrálou.

V kinech i v televizi

„Kdybych měla diváky pozvat na Intimity, nenapadá mě nic lepšího, než že si vážím všech, kteří v dnešní době chodí do kin. Sama miluju stará kina, která mají duši. A jedním takovým je právě krnovské kino Mír.

Má úplně jinou atmosféru než sítě multikin, která dle mého názoru postrádají romantiku. A jestli Intimity vytáhnou Krnováky do kina, mohou se těšit na opravdu zajímavé obsazení. Snad jim tento film přinese aspoň trochu lásky do podzimních dní," zakončila Adéla Peřeková svou podzimní pozvánku do kina.

Brzy ji uvidí i milovníci televizních seriálů. Adéla právě natáčí kriminální seriál Vraždy v kruhu, ve kterém je součástí vyšetřovací party v čele s Ivanem Trojanem, Richardem Krajčem a Markem Němcem. Pro Primu natáčí seriál Všechny moje lásky, ve kterém se objeví s další krnovskou herečkou Monikou Zoubkovou. Právě dotočila epizodní roli v Kriminálce Anděl.