Možnost zaplavat si v moři plném hudby, pohody a emočních zážitků mohou posluchači od soboty 9. června od 10 hodin do neděle 4 hodin v Razové na hřišti TJ Sokol. Uskuteční se zde multižánrový hudební festival Lochfest Holba Open Air Music Festival Slezská Harta 2012.

Jako hlavní lídr festivalu vystoupí skupina Monkey Business, Jindra Holubec & Swarm, Jumping Drums, dále Peer, Expedice Apalucha, Maraton, Way Out, Welcome Drink a další. Kromě hudebních zážitků jsou pro návštěvníky připraveny atrakce v podobě simulátoru formule 1, prohlídka auta Tatra Czech Dakar Team a velký výběr skvělých nápojů a pokrmů z místních restaurací a kvalitní zázemí. Vrcholem festivalu bude půlnoční Happening Dialog balonků. Od půlnoci následuje megadiskotéka až do ranních hodin. Festival je místo setkání velkého množství mladých lidí, a proto pořadatelé vyhradili místo pro sociální workshop nazvaný Bavíme se s obsahem jako podporu prevence patologických jevů. Vstupenky lze zakoupit v předprodeji za 250 korun v restauracích a informačních centrech místních obcí. Více na www.lochfest.cz. Pořadatelé pro zájemce dokonce připravili dětský koutek s hlídáním, budou zde drobné atrakce, skluzavka, kreslicí koutek s dětským posezením, házení míčků, skákání, masky a podobně. Hlídání bude maximálně na tři hodiny, provozní doba od 10 do 18 hodin. Hodina přijde na třicet korun.

A zájemci si dokonce s sebou mohou vzít psa, pokud tedy mají to srdce vystavit ho pořádné porci decibelů. Pes bude do areálu festivalu vpuštěn pouze v případě, že bude na vodítku a s náhubkem. (voz)