První proběhne v pátek 24. září a bude ve znamení hip hopu. Živé koncerty v čele s H16 uzavře taneční party s dýdžejem. Vstupenky pouze k stání. Hlavní hvězda vystoupí přesně ve 20 hodin.

Milovníci hip hopu si v Krnově přijdou na své už v pátek, kdy je v klubu Kofola čeká bratislavská H16 a místní Marass & Kalo Wyo. „Zdůrazňuji všem fanouškům H16, že jejich přibližně hodinový koncert musí začít přesně ve 20 hodin. Kapela pak odjíždí na další noční vystoupení. Takže kdo přijde ze zvyku až kolem deváté, bude mít smůlu,“ upozornil provozovatel klubu Martin Hradečný.

Poté co se předvede i místní sestava Marass a Kalo Wyo, celý večer uzavře opět DJ za mixážním pultem. Tancovat se pak může v klubu až do rána. Tahákem pátečního večera však samozřejmě zůstává bratislavská šestka, která si říká H16 - nikoliv šestnáct, ale jednašest. S názvem je spojen i první zvukový nosič kapely, singl Jednašeska ftvojom klube a vyšel už rok po založení, v roce 2004. Kapela stojí a padá na za mikrofony stojícím triem raperů Kardinálem Korcem, Cigem a Koko Šajsem.

O den později, v sobotu 25. září, bude mít hlavní slovo v krnovském klubu opět dýdžej. Tentokrát se stane průvodcem po stopách, které nám zanechal popový krále Michael Jackson, a sem tam taky zabrousí i do stylu funky. Další tematický večírek se odehraje v Kofole v pondělí 27. září. Tancovat se bude za zvuků pecek osmdesátých a devadesátých let.

Dita Voznicová