V současnosti je projekt ve fázi příprav a shánění financí, ale o mnoha věcech má mladý filmař jasno už nyní.

„Úvodní scéna knihy se sice odehrává v Anglii a zbytek v Posázaví. Lokace však musí podpořit příběh. Proto bychom chtěli některé interiéry natáčet v pohraničí, které je mnohem drsnější než krajina nedaleko Prahy. Většinu scén chceme realizovat na Krnovsku a Jesenicku, odkud pocházím a místní prostředí dobře znám. Navíc máme výborné zkušenosti s ochotou místních lidí nám s natáčením pomáhat,“ vysvětluje Tomáš Klein a  dodává, že v současnosti hledá lokace na takzvané předtáčky: „Mělo by se jednat o starý rozpadlý kostel s márnicí i hřbitovem a pokoj ve starém hospici.“

Ve fázi příprav je i herecké obsazení snímku, ve kterém by se vedle zkušených herců měli objevit také neherci. Klíčová bude hlavní postava kluka, jehož představitel by měl být ve věku 9 až 13 let.

„Hlavní rolí by se zhostili profesionálové, kteří zvládnou nesnadné dialogy. To nám zároveň umožní lepší herecké vedení představitele kluka v náročných situacích. Pokud víte o nějakém šikovném chlapci, můžete mě kontaktovat na adrese tomas.klein@gurufi lm.cz nebo na čísle 605 128 099. Herecké zkušenosti nejsou třeba a můžeme se domluvit na schůzce,“ popisuje Tomáš Klein s tím, že obsazení neherci posílí opravdovost, čímž dostojí knižní předloze.

Ta líčí příběh rodiny, která se vrací domů z kočovných cest západní Evropou, kde se živila pouličním divadlem. Táta chce doma začít psát, máma čeká třetí dítě a starší ze dvou synů vůbec nemluví. Návrat to však není zdaleka idylický. 

Kostel na Cvilíně vyhořel 21. srpna 1865.
Nejstarší fotka Krnova? Vyhořelý kostel na Cvilíně v srpnu 1865