Nejdřív autoři dostali nápad na příběh, ve kterém budou hlavními hrdiny různé potraviny. Přitom si uvědomili, že osud voňavých buchet i uzenin, jaké známe ze supermarketu, je vlastně nechutný a drastický. Přidávali k příběhu černý humor a vulgarity tak dlouho, až bylo jasné, že tak ujetý film děti vidět nesmí.

„Byla to nejšílenější věc, jakou jsem kdy viděl v kině," říká jeden z komentářů v Československé filmové databázi csfd.cz.

„První mládeži nepřístupný počítačem animovaný film vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket," nastínil distributor filmu děj Buchet a klobás.

Drsné příběhy plné jídla se odehrávají nejen na stříbrném plátně, ale také v reálném světě. Cuketa, chleba a rajče dokonce i s miskou vyletěly z okna krnovského bytu na Sídlišti pod Cvilínem v sobotu 20. srpna. Když se rajče zahozené z bloku N rozpláclo o zaparkované auto, přivolal muž z protějšího domu městskou policii.

Strážníci zjistili, že potraviny někdo vyhazoval z okna bytu, který jeho majitel pronajímá. „V současnosti podle sousedů má byt v pronájmu mladík, který často pořádá domácí mejdany s množstvím přátel. Strážníci se na něj snažili dozvonit, ale marně, nikdo jim neotevřel.

Pořídili proto fotodokumentaci jídla, kterou společně s podnětem předali přestupkové komisi," popsala drsný příběh skutečného jídla mluvčí Městského úřadu v Krnově Dita Círová.