Na světové scéně formace Dog Eat Dog prorazila jako jedna 
z prvních spojením tvrdé rockové muziky s rapem a saxofonem. A právě tato kombinace tvrdé hardcorové hudby s hip-hopem a saxofonem jí okamžitě získala řady fanoušků.

V České republice se v posledních letech pohybovala jen na největších open-air festivalech. Jako hlavní hvězdy Dog Eat Dog vystoupili například na Sázavafestu 2010, na Trutnov Open Air 2005, na Noci plné hvězd 2006 a podobně. Kapela na sebe v rozhovorech prozradila, že má hezký vztah 
k České republice, ze které si odnáší hodně zajímavých vzpomínek.

„Asi nejvíce se nám líbí české holky a taky nám hodně chutná české pivo," řekl frontman a zpěvák John Connor, který před každým svým koncertem posiluje a skáče přes švihadlo. Ačkoliv na pódiu si musí hlídat rebelskou image drsňáků, ve svém volném čase se členové kapely věnují běžným každodenním povinnostem a rodinám.

Když mají trochu času navíc, rádi si provětrají hlavy na snowboardu nebo skateboardu.

Dog Eat Dog vznikli v roce 1993 z bývalých členů Mucky Pup. Vydání mini-LP Warrant hned nastartovalo jejich hvězdnou kariéru. O rok později vydali své první velké album All Boro Kings, které se okamžitě stalo bombou na světové hudební scéně, a pak přišla řada dalších. V roce 2006 vydali své zatím poslední album Walk With Me.