Dny pohody mají podtitul: náš region sobě! Představí se na nich především místní lidé a umělci, záměrem je představit um a šikovnost místních lidí. A pořadatelé slibují, že to bude velká letní událost, proběhne 29. a 30. června na náměstí Míru, Zámeckém náměstí a přilehlých uličkách.

„Domluvených máme prozatím sedmnáct účinkujících, ale jsou další v jednání, jsou to soubory, kapely ale i jednotlivci," řekl za pořadatelský tým jeden z organizátorů Petr Bobek. Jde o hudební kapely z Bruntálu, Rýmařova a dalších míst, představí se místní divadelní ochotníci. V programu se pochlubí svým umem kapely a zpěváci, taneční a dramatická uskupení, ale i třeba kluci na kolech předvedou ve své exhibici jízdu zručnosti.

„Komorní scéna pro folkaře, malé scény a divadélka bude u kašny u základní umělecké školy. Na náměstí bude velká scéna a před pódiem velký parket pro taneční formace nebo třeba pro kluky na kolech," uvedl Petr Bobek. Na náměstí Míru pořadatelé plánují, že pod slunečníky a pod stany bude na tisíc míst k sezení.

Před zámkem bude klidová zóna, uzavřená pro automobily, ty budou moci dojet jen po odbočku u umělecké školy. Od zámku ale bude vyjíždět jiný dopravní prostředek, a to výletní vláček, který zájemce proveze po okružní cestě po městě.

Děti se mohou těšit na nafukovací skluzavku, řetízkový kolotoč, skákací trampolíny a další atrakce. Pořadatelé chystají soutěže pro děti i dospělé a tombolu. Neměli by chybět řemeslníci se svými výrobky a předvedením zručnosti. V plánu je i pokus o rekordní výstup na pivní přepravky, ty se budou skládat do výšky jedna na druhou a záleží na šikovnosti lezců, jak vysokou se dostanou.

Pořadatelé stále hledají zájemce o účinkování a přivítají i brigádníky a dobrovolníky na nejrůznější výpomoc nebo třeba ceny do tomboly. Vstupné na bruntálské Dny pohody bude zdarma.