Krnovský dívčí sbor s vedením Kamila Trávníčka rozezněl své hlasy v celém kostele a někteří posluchači se neubránili ani dojemným slzám. Hlavní hvězdou pěveckého vystoupení byla známá operní mezzosopranistka Ilona Kaplová ze Slezského divadla v Opavě, která je držitelkou ceny Thálie za operní zpěv.

Přišel i starosta

Na sváteční koncert se přišel podívat i starosta Města Albrechtic Luděk Volek. „Jsem z koncertu nadšený. Ars Voce už několikrát vystupovali i na našem linhartovském zámku, proto jsme je letos pozvali sem do kostela na náměstí. Je to sbor, který má hlas a šťávu. Dobře se poslouchá," chválil vystoupení pěveckého sboru místní starosta.

Posluchači také slyšeli výtečný hlas sólisty Jiřího Krušiny, který tajně směřuje ve šlépějích Karla Gotta. Albrechtičtí tak mohli slyšet i jiné písně, nežli čistě vánoční. Radost z nevídané divácké účasti pěveckého koncertu měl místní farář Jan Randa.

„Sváteční koncert je u nás tradice, ale takovou účast jako byla dnes, jsem dlouho neviděl. Přišli se podívat i ti, kteří se nevešli na vánoční koncert v krnovském kostele Svatého Ducha. Místní lidé si vystoupení velmi pochvalují," řekl páter Jan Randa z kostela Navštívení Panny Marie ve Městě Albrechticích.

Sváteční ohňostroj

Po sváteční hodině čekalo na všechny překvapení. Posluchači i účinkující se přesunuli na albrechtické náměstí, kde se od půl šesté rozzářil tradiční ohňostroj. Jindy vylidněné prostranství zaplnili rodiče s dětmi, zamilované páry a skupinky přátel, kteří na zahřátí popíjeli horký grog.

Patnáctiminutový ohňostroj pořádají tradičně ve Městě Albrechticích neobvykle mezi svátky. „Lidé si program užijí více. Mají za sebou vánoční pohodu a před sebou silvestrovské veselí, proto volíme tento čas," odůvodnil tradiční plánování ohňostroje starosta Luděk Volek.

Po vzoru jiných měst se ohňostroj koná mezi svátky i z důvodu bezpečnosti. Nehrozí takové riziko úrazů a zvýšené kriminality jako právě na Silvestra.

Přání na konec

„Do nového roku bych chtěl občanům města popřát štěstí a hlavně zdraví, to je nejdůležitější. V dnešním uspěchaném světě by měly být pro každého hlavními prioritami zdraví a rodinná pohoda, to všem skutečně přeji," dodal starosta města Luděk Volek po slavnostním ohňostroji.

Jana Smékalová