Můžete si je prohlédnout buď s průvodcem nebo svým vlastním tempem. Od 8 hodin bude otevřena Flemmichova vila, která v současné době slouží jako městské muzeum. Navštívit ji můžete až do 18 hodin.

V 10 hodin se otevře kostel Narození Panny Marie v centru Krnova, který navazuje na klášter řádu minoritů. Zde je k vidění fresková výzdoba pocházející od malíře Josefa Sterna. Kostel bude otevřen pouze do 11 hodin.

Ilustrační foto.
Da Vinciho vynálezy opět na zámku v Hošťálkovech

V 11 hodin startuje hodinová prohlídka kostela sv. Ducha s poslechem krnovských varhan. Na prohlídku je nutno přijít včas, neboť kostel během prohlídky bude uzamčen. Také na Cvilíně bude otevřen poutní kostel a to od 10 do 17 hodin.

Bohužel v letošním a ani v následujícím roce se nedostanete na rozhlednu na Cvilíně, která je z důvodu rekonstrukce uzavřena.

Ilustrační foto.
Rozhlednu na Cvilíně letos neotevřou, čeká ji oprava

Ve městě je naštěstí ještě jedna rozhledna, která je celoročně volně přístupná na Ježníku. Celoročně volně přístupná je také zřícenina hradu Šelenburk.

Od 13 hodin je otevřen kostel sv. Benedikta v Krnově-Kostelci, kde se nachází unikátní soubor restaurovaných nástěnných maleb. Uzavřen bude v 18 hodin.

FAZOLE umí namalovat vojáky stojící v pozoru. Každý z nich je originál. Tuto starobylou českou odrůdu si letos zasadila také Alena Křištofová z Města Albrechtic.
Znáte fazole s výtvarným citem? Umí malovat vojáky

Evangelický kostel bude také otevřen od 13 do 17 hodin. Zde je pro vás připravena prohlídka s možností vystoupat do kostelní věže a zazvonit si na zvon. Od 13 do 18 hodin bude otevřena věž kostela sv. Martina v centru města. Návštěvníci mají možnost nejen vystoupat do věže a na její ochoz, ale také nahlédnout do bytu věžného.

Krnovská synagoga otevírá od 13 do 16 hodin. K vidění je výstava, expozice Židovských průmyslníků a je zde také možnost vstoupit do věže.

Krnovská synagoga nabízí v těchto dnech nejen komentované prohlídky pro veřejnost, ale také výstavu fotografií Jindřicha Buxbauma.Zdroj: DENÍK / Fidel Kuba

V sobotu se uskuteční také dvě prohlídky radniční věže a to v 14 a v 14.30 hodin.

V 15 hodin lze navštívit stálou výstavu panenek a historických hraček v suterénu Villa Cafe. Otevřeno je do 17 hodin.

Turistické informační centrum TIC Krnov je otevřeno od 9 do 13 hodin. Zde získáte informace, jak jsou krnovské památky otevřeny i trhací plán města s vyznačenými památkami.

Stavba Prioru od Hlavního náměstí.
SERIÁL DENÍKU: Jak jsme žili. Podívejte se na historické snímky z Krnova
Jmenuji se MATYÁŠ RADA, narodil jsem se 16. května 2019, při narození jsem vážil 3590 gramů a měřil 49 centimetrů. Jeseník.
Děti narozené v krnovské nemocnici