Devatenáctiletý David Piňos z Bruntálu je studentem Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. A protože je i hudebně nadaný, zapojil se do mezinárodní pěvecké soutěže Česko zpívá pořádané Českým rozhlasem.

Díky přízni posluchačů se David Piňos probojoval až do finále soutěže, určené talentům od 9 do 26 let. A protože probíhá hlasování do 11. dubna, mají šanci podpořit talent z Bruntálu i čtenáři Bruntálského a Krnovského deníku. Pokud ve finále bruntálský účastník uspěje, zúčastní se od pátku 12. do soboty 13. dubna vyhlášení vítěze v Trutnově.

Každá SMS je proto pro nadějného interpreta Davida Piňose dobrá. Hlasovat mohou zájemci textovou zprávou ve tvaru CESKOZPIVA 5504 na číslo 9077704. Ovšem z jednoho telefonního čísla lze poslat pouze jednu zprávu, za kterou hlasující zaplatí čtyři koruny.

Jediný muž mezi čtyřmi dívkami

Ve finále je Piňos jako jediný muž se čtyřmi konkurentkami. Jsou jimi Lucie Hajná z Lovosic, Magdaléna Moudrá z Prahy, Petra Švancarová z Březové nad Svitavou a Lenka Švestková z Čelákovic. To znamená, že je Piňos v soutěži jediným zástupcem Moravskoslezského kraje. V Českém rozhlase si jeho písně můžete poslechnout v pondělí 8. dubna.

David Piňos se přihlásil do soutěže s dvěma vlastními písněmi Maybe a Básník. Jeho zájmy a koníčky jsou hraní na kytaru, zpěv, klavír, cokoliv spojeného s hudbou a přátelé. Nejraději si poslechne zpěváky, jakými jsou Alex Gaskarth, Ryan Key a Tomáš Klus.

„Zpívám už odmala, intenzivněji se zpěvu věnuji až poslední čtyři roky. Můj zpěv se pojí neoddělitelně s kytarou, kterou se sám doprovázím," řekl David Piňos. Zároveň poděkoval všem čtenářům Deníku, kteří ho v soutěži podpoří. Poděkoval samozřejmě i těm, kteří mu SMS sice neposlali, ale poslechli si jeho písničky. „Pokud jsem hudbou udělal lidem radost, jsem moc rád. To je můj cíl, muziku dělám přece hlavně pro lidi," dodal Piňos.