Formace Cross the Line vznikla v roce 2009. Její složení odpovídá klasickému rockovému uspořádání bicí (Lukáš Dvořáček), baskytara (Michal Vitásek), kytara (Vojtěch Fabík) a kytara a zpěv (Ondřej Molík). Zajímavostí je široké žánrové rozpětí, které tvorbu této čtveřice ovlivňuje. Sama kapela se nerada škatulkuje, ale asi nejbližší je pro ni žánrové označení grunge.

Zatím největším úspěchem skupiny je vítězství v soutěži studentských kapel Hudba z FEKTu 2010. V současné době Cross the Line pracuje na novém materiálu a plánuje svou hudbou dokázat, že grunge u nás ještě nevymřel.

Kapela křest svého prvního CD naplánovala na středu 26. září v brněnském podniku Vegalite, a samozřejmě nemohl chybět ani koncert. Nechybělo ale mnoho, aby se namísto křtu konal spíš pohřeb nového alba. Hned další den po křtu kapela zamířila z Brna do Krnova, kde ve čtvrtek 27. září vystupovala v Kofola music clubu v rámci Free stage po boku kapel Čižina, Hovězí křídla a Od podlahy.

„Moc rádi se do Krnova vracíme. Když ho miluješ, není co řešit," řekl zpěvák a kytarista Ondřej Molík a dodal: „Brzy budou další koncerty, podrobnosti najdete na naší stránce www.bandzone.cz/crosstheline."

Také na krnovském koncertě bylo možné si koupit nové album i s podpisy muzikantů. Ústy kytaristy Vojtěcha Fabíka by kapela ráda něco vzkázala všem svým fanouškům i nefanouškům: „Přestaňte poslouchat obehrané pop a disco, a zkuste přejít na pořádnou hudbu! Živá hudba skomírá, a to je velká škoda."

-záv-