Kromě koncertu v Kofole se můžeme těšit na televizní záznam koncertu, který Orffové odehráli v Praze jako vítězové ceny Apollo. Dokument o Orffech 7. března vysílá ČT art.

Když Bratři Orffové v roce 2005 vypustili do světa své první album Bingriwingri, kritici byli nadšeni symbiózou folku a elektroniky i snovou poetikou písniček Ivana Gajdoše. Na druhé album Šero fanoušci čekali celých osm let, ale stálo za to. V klubu Kofola bude hostem Bratří Orffů industriální písničkář Kittchen.

Shodou okolností Kittchenovo album Rádio se také probojovalo na cenách Apollo do finálové sedmičky stejně jako Šero.

Připomeňme lokálním patriotům, že na Šeru jsou i písně Na dně krnovské propasti nebo Sůl z Krnova. Právě proto posluchači po celé republice v melancholické atmosféře Šera hledají krnovský genius loci. Obě alba Orffů Bingriwingri i Šero spojuje fiktivní krnovský hrdina Serža Vantoš. Na Šeru je už starší a zkušenější, ale rozhodně ne šťastnější.

Snaží se přežít ve světě každodenní rutiny, rodinných povinností a podobných problémů, které ho pomalu ničí. Šero hodlají Bratři Orffové předvést na jaře v opuštěných přírodních lokalitách po celé České republice.

Bezprostředně po předání ceny Apollo kytarista Bratří Orffů Lukáš Novotný byl v živém přenosu hostem Martina Veselovského v televizních Událostech a komentářích. Musel vysvětlovat, kdo je tajuplný Serža Vantoš, co je pravdy na tom, že Bratři Orffové končí, nebo proč nahrávání trvalo osm let.

„Děláme to jako koníčka, pracujeme ve volném čase, takže rychleji to nejde. V hudbě jsou věci, které se neuspěchají. Šero je tematický konec našeho ústředního hrdiny Serži Vantoše a také je to konec poetiky, která vzešla z prvního alba Bingriwingry. Tam to cítím jako ukončené téma.

Jestli je to jen konec jednoho projektu nebo i konec kapely Bratři Orffové, to nedokážu říct," prozradil Lukáš Novotný chvíli poté, co z rukou Jana Buriana převzal cenu Apollo.