I letos proběhne hudební akce s názvem Akustické Vánoce ve Vrbně 2017. Na sobotu 16. prosince si pořadatelé pozvali do Střediska Střecha ve Vrbně pod Pradědem ostravskou zpěvačku Tanju s kapelou a dalšími hosty.

Tanju často fanoušci pojí především s populární skupinou Citron, kde řadu let působí jako host, a s Ladislavem Křížkem, s nímž v minulosti nazpívala nezapomenutelné duety, například Kam jen jdou lásky mé.

Během své hudební kariéry dosáhla však nespočtu samostatných úspěchů. Pohybovala se mezi výherci různých hudebních soutěží. Absolvovala turné po Evropě. Oscarový Miloš Forman ji angažoval do divadelní hry Dobře placená procházka v Národním divadle.

Postupem času vytvořila, ve spolupráci s předními českými muzikanty, čtyři sólová alba a páté se připravuje.

V roce 2016 vydala nová sestava Citronu skvělé rockmetalové album Rebelie rebelů a Tanja se opět po nějaké době setkala za mikrofonem s Láďou Křížkem. Mimo koncertování s touto legendární kapelou vystupuje Tanja souběžně na svých sólových koncertech, kde prezentuje repertoár sólových alb, který bude tvořit obsah i zcela výjimečného akustického koncertu ve Vrbně pod Pradědem.

Další hvězdou, která se objeví ve vrbenské hudební nadílce, je bravurní zpěvačka Žántí (frontmanka crossover-rockové kapely Matahari a sólistka RockOpery Praha) se svým komorním projektem Žántí & Zahara, za který získala i několik hudebních ocenění.

Všichni příchozí se mohou těšit na poklidné skladby za doprovodu kytaristky Evy Hosnedlové s melodickým vokálem Žántí a s výrazným důrazem na texty, jichž je sama autorkou.

Speciálním hostem Akustických Vánoc ve Vrbně 2017 je talentovaná zpěvačka s krásným sametovým hlasem a s velkým srdcem Veronika Fialová, kterou už měli vrbenští fanoušci šanci slyšet zpívat v rámci předcházejících ročníků. Tentokrát tato hudebnice vystoupí poprvé sólově a pod uměleckým jménem Veronika&Violet.

Akustické Vánoce začínají v sobotu 16. prosince v 18.20 hodin. Na závěr, a to zhruba ve 21.45 hodin, je připravena autogramiáda účinkujících.