Například Karel Gott si prožil doslova peklo se svou skalní fanynkou Hannelore Uhl, která na něj často čekala před jeho domem, pronásledovala ho a na jeho koncertech vždy stála v první řadě. Nejpopulárnější český zpěvák však není jediný, který se musí potýkat s příznivci, kteří překračují běžnou míru obdivu ke svému idolu.

Raoul Schránil a Adina Mandlová
Ideál ženské krásy? V historii jsme milovali boubelky i vychrtliny

Své si ohledně pozornosti fanoušků a bulvárních médií „užila“ zpěvačka Ewa Farna, která pochází z Vendryně. I proto po nedávném narození syna požádala prostřednictvím sociálních sítí o respektování soukromí a klidu.

Slavní však většinou s pozorností svých příznivců počítají a leckdy jim přináší i veselé historky. Například herec Ondřej Veselý se stal díky svým schopnostem i charismatu oblíbený u fanoušků, ale i u fanynek. Vzpomíná, že když byl ještě mladý, dostal od fanynky jako dar spodní prádlo.

Brad Pitt
Sexuální idoly Čechů? Partner i Brad Pitt

„Ano, nechal jsem si ho, ale teď už ho nemám,“ usmívá se. Ženy mu píší i dnes, většinou prý chtějí zaslat podepsanou fotografii. Idola dívek a žen to nijak neotravuje. „Naopak, je to příjemné. Na rozdíl od toho, když se stane, že potkám ne fanynky, ale ožralé fanoušky, kteří na mě pokřikují,“ říká.

Postřelený prezident

Velmi nepříjemný zážitek má za sebou americká filmová hvězda Jodie Fosterová. Dne 30. března 1981 byl ve Washingtonu spáchán neúspěšný atentát na prezidenta USA Ronalda Reagana. Jako atentátník byl identifikován John Hinckley, fanoušek a obdivovatel herečky, která jej nadmíru zaujala ve filmu Taxikář.

Nedařilo se mu vzbudit její pozornost, a tak se rozhodl k manifestačnímu činu atentátu na prezidenta. Reagan byl s průstřelem hrudníku odvezen do nemocnice, přičemž jedna kulka minula jeho srdce o méně než palec. Tato událost spojená s velkou negativní publicitou podnítila značnou citlivost Jodie Fosterové vůči médiím a její snahu o ochranu soukromí.

Vyobrazení scén z Kámasútry.
Kámasútra není jen návodem pro milování. Uvádí, proč žena může odmítnout muže