Po první třetině vypadalo vše jasně. Dvakrát se trefil obránce Jiří Suchý a dvě branky přidal také útočník Kovalovský. „První lajna byla celkově produktivní a musím ji pochválit. Na Jirkovi Suchém lze vidět, že je hráčem, který nám může velmi pomoci. Výborná posila, jejíž výkony rostou s každým odehraným zápasem,“ komentoval hornobenešovský kouč Martin Mičola.

I když domácí vedli po úvodní části 4:2, druhá třetina se ve stejném poměru stala kořistí Rožnova. O vítězi nakonec rozhodla poslední dvacetiminutovka, kdy se trefili Vrábel s Hejhalem.

„Za vítězství jsem velmi rád. Na každý gól jsme se však dost nadřeli, zatímco hostům to tam padalo až moc lehce. Nepřidalo nám, že se zhruba v půlce utkání zranil brankář Martin Pospíšil, jenž měl problémy v oblasti třísel,“ pokračoval dále trenér Horního Benešova.

Vzhledem k tomu, že duel s Rožnovem se hrál už ve čtvrtek před státním svátkem, měli Mičolovi svěřenci hrát i v neděli proti Studénce. Ta na poslední chvíli požádala o přesun na sobotu: „V ten den bychom se nedokázali sejít, a proto jsme se dohodli na odložení. Bude se hrát v termínu někdy po Novém roce. Zatím o něm není definitivně rozhodnuto.“

Horní Benešov – Rožnov pod Radhoštěm 8:7 (4:2, 2:4, 2:1)
Branky a nahrávky Benešova: 8. Suchý (Čermák), 18. Kovalovský (Fraš), 19. Suchý (Kovalovský), 20. Kovalovský (Trubka, Fraš), 32. Hlísta (Bendík), 40. Vrábel (Pělucha), 45. Vrábel (Hejhal), 54. Hejhal (Vaněk)
Horní Benešov: Pospíšil (30. Tengler) – Pělucha, Trubka, A. Pavelek, Bendík, Čermák, Suchý – Z. Pavelek, Fraš, Kovalovský – Adamec, Hlísta, Vrábel – Zigmund, Hejhal, Vaněk. Na střídání: Ryška