Po deseti minutách přitom světelná tabule ukazovala stav 2:0. Góly domácích dali Kostovský a Bednárek a leckdo by si mohl myslet, že je skoro hotovo. „Kdybychom dali třetí branku, tak je asi po nich,“ připustil šéf krnovské střídačky Pavel Hulva. To se ale nestalo a Rožnov začal pořádně kousat.

Na dostřel dotáhl hosty ještě v první třetině Kroupa, ve druhé třetině se Rožnovským dokonce povedlo vyrovnat a dramatický zápas plný gólů byl na světě. V 30. minutě vrátil Strojosvitu vedení Kostovský, Rožnov jen o minutu později kontroval druhou brankou Kroupy. Po chvilce zase vedl díky Honovi Krnov, hosté ale ještě do přestávky stačili vyrovnat na 4:4.

O vítězi tak musela rozhodnout až třetí třetina, kterou opanovali Krnovští. Po brankách Bednárka, Hudečky a Hona bylo hotovo.

„Může se zdát, že byl zápas vyrovnaný, ale po celou dobu jsme byli jednoznačně lepším celkem,“ prohlásil trenér HK Krnov Pavel Hulva. „Soupeře jsme drželi ve hře kvůli vlastním chybám, kvůli kterým jsme začali být trochu nervózní. Ničím nás nepřehrávali, my jsme jen trošku lajdačili vzadu,“ zakončil Hulva.

Hokejisté Horního Benešova - Ilustrační foto.
Horní Benešov doma dostal debakl

Krnov – Rožnov pod Radhoštěm 7:4 (2:1, 2:3, 3:0)

Branky a nahrávky
: 5. Kostovský (Polok), 9. Bednárek (Polok), 30. Kostovský (Ševčík, Bednárek), 33. Hon (Kylnar, Michálek), 41. Bednárek (Galvas, Polok), 45. Hudečka (Závodník), 53. Hon (Kylnar) – 17. Kroupa (Hep), 29. Halla (Kroupa), 31. Kroupa (Skopal), 38. Cvečka (Hep, Svozílek).
Rozhodčí: Krenželok – Majetný, Tkáč.
Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0.

Krnov: Mužík (Wittek) – Slavík, Snigirevs, Dohnal, Galvas, Bednárek – Kylnar, Závodník, Beneš, Vlašánek, Hudečka, Hon, Kubík, Michálek, Ševčík, Polok, Kostovský. Trenér: Pavel Hulva.

TOMÁŠ CHALUPA