Trenéru Pavlu Hulvovi v utkání chybělo několik hráčů základní sestavy, měl tak k dispozici jen dva obranné páry. V první třetině diváci na branky čekali marně, oba týmy se v ní spíše jen oťukávaly.

Opavští basketbalisté vyrazili do Slovinska.
OBRAZEM: Opavští basketbalisté vyrazili do Slovinska

„Studénka je velmi kvalitní, loni jsme je sice třikrát porazili, ale pokaždé se hrálo u nás, což je trošku rozdíl. Jsou nabruslení, sehraní… Opravdu dobré mužstvo,“ vysekl Pavel Hulva poklonu domácímu celku.

Ve druhé periodě otevřel v 30. minutě skóre utkání Orszulik. „Viděli, že nás je málo, takže se na nás hodně tlačili a chodili do nás,“ všiml si Hulva.

V poslední dvacetiminutovce šla Studénka do dvoubrankového vedení a na Krnov by si asi v tu dobu vsadil málokdo. Pak ale přišel velký obrat. Ten nastartoval Ševčík, druhou branku dal Tichý a vítězství strhl na stranu Strojosvitu druhou brankou Ondřej Ševčík.

Václav Juřena v dresu Opavy.
Opava jedenáct zápasů nevyhrála. Zlomí to jeden gól, věří Juřena

„Mužstvo ukázalo charakter, odehráli jsme nejlepší utkání v sezoně,“ pochvaloval si krnovský stratég. „I za stavu 0:2 jsme věřili, že to otočíme,“ dodal Hulva závěrem.

STUDÉNKA – KRNOV 2:3 (0:0, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 30. Orszulik (Pokorný), 43. Sluštík (Linduška) – 44. Ševčík (Galvas), 52. Tichý, 55. Ševčík (Havlíček). Rozhodčí: Blaževič – Vítek, Binar. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1.

Krnov: Mužík (Plánovský) – Kysela, Galvas, Tichý, Mosler – Ševčík, Hon, Polok, Kubík, Havlíček, Závodník, Beneš, Michálek, Kostovský. Trenér: Pavel Hulva.