Krnovští zatím vedou tabulku soutěže s devíti body, ale s největším počtem odehraných utkání. Stejný počet bodů nasbírala i druhá Orlová, ale ta ještě neprohrála a má utkání k dobru. Krnovští hokejisté po třech vítězstvích v minulém kole poprvé zaváhali, když prohráli na ledě Kopřivnice 1:2.

Hokejistům Horního Benešova zatím patří třetí pozice se třemi odehranými zápasy a šesti body. V minulém kole přivezli Hornobenešovští vítězství 5:3 z Rožnova pod Radhoštěm.

Tato tradiční derby bývají dost vyhecovaná. Hráči dají do zápasu obvykle více sil i energie. „To tak při derby bývá. Zažil jsem to poprvé loni, jak je to vyhecovaný zápas, usmíval se krnovský trenér Jiří Žureka a hned dodával: „ale já to tak nevnímám, jen hráči to berou prestižněji. Já to beru jako každý jiný zápas, ve kterém chci uspět.“

Diváci se při střetnutí Krnova s Horním Benešovem nikdy nenudili. Bývají to střelecké hody plné zvratů a hlavně krásných hokejových akcí. Jak by mohl zápas vypadat podle Jiřího Žurka: „Hráči Horního Benešova budou určitě dobře bránit střední pásmo, budou chtít využívat našich chyb a chodit do rychlých protiútoků. Našim úkolem pak bude překonat právě střední třetinu a tlačit se do zakončení,“ povídal bývalý extraligový hokejista.

Právě koncovka Krnovské v minulém utkání zradila, vstřelili jen jeden gól. „Určitě máme více šancí, než kolik vstřelíme gólů. U nás je problém, že hráči se snaží vždycky každou akci ještě vyšperkovat, místo aby volili jednoduché efektivní řešení,“ hledal vysvětlení Žurek a pokračoval: „Paradoxně jsou naši hráči úspěšnější v zakončení, když jsou pod tlakem. Když na to mají hodně času, zbytečně vymýšlejí.“

V Kopřivnici se krnovský celek nepředstavil v úplně nejsilnějším složení, to by teď mělo být jiné. „Hráči, kteří se v minulém utkání neobjevili, už by měli hrát, takže bychom měli mít k dispozici nejsilnější sestavu,“ uvedl kouč HK Krnov.

Hokejové derby okresních rivalů začíná v sobotu v 17.00 hodin na krnovském zimním stadionu Krystal.