Oproti mužům, kteří svá utkání hrají až ve vzdálených Bolaticích, je to hala vskutku skoro domácí. „Hřiště svými rozměry vyhovuje právě pro elévy a mladší žáky a my jme rádi, že můžeme hrát tak blízko Krnova," říkal trenér Orcy Štěpán Lhoťan.

Na krnovské florbalové naděje čekaly čtyři výborné zápasy, na které se všichni těšili. Na turnaji se kromě domácích představily ještě celky Slovan SFK Havířov, Tigers Poruba, 1. SC WOOW Vítkovice a Frýdek-Místek. „Kluci mohou změřit síly proti těm nejlepším, co náš kraj nabízí. Tohle je velká výhoda Moravskoslezské ligy mladších žáků," pochvaloval si krnovský kouč.

Jak již bývá zvykem, na těchto turnajích ani tak nejde o výsledky, ale především o individuální dovednosti jednotlivých hráčů a také o to, aby florbal mladé hráče bavil. „Turnaj nám ukázal, že jdeme dobrým směrem. Máme v našem družstvu několik talentovaných hráčů, kteří by mohli hrát v budoucnu opravdu top florbal," usmíval se Štěpán Lhoťan. Krnovští borci sice podlehli havířovskému Slovanu 1:4, Vítkovicím 2:12, Porubě 0:5 a Frýdku 3:9, ale ukázali obrovské herní zlepšení. Pokud to tak půjde dál, budou s nimi muset soupeři začít počítat. „Na turnaj se asi nejlépe vyspal Matyáš Směšný. Ten si se soupeřem někdy doslova dělal, co chtěl. Ostatním kluci také makali na sto procent, za to jim patří veliká pochvala," vyzdvihl hráče trenér Orcy.

Orca Krnov: Pavel Kelemen, Jakub Tkáč, Šimon Moráček, Dominik Stašek, Adam Juřina, Dan Abrahám, Patrik Záboj, Adam Slíva, Jakub Mičlo, Matyáš Směšný. Trenér: Štěpán Lhoťan.

Pořadí turnaje MS ligy mladších žáků: 1. Slovan Havířov (1:4), 2. Vítkovice (2:12), 3. Tigers Poruba (0:5) , 4. Frýdek-Místek (3:9), 5. Orca Krnov.

(hab, lho)