I přesto se hosté v úvodní třetině dvakrát prosadili, trefil se Pavel Michálek, a Kopřivnice překvapivě prohrávala 0:2. „Prosadila se naše první lajna. Ale než jsme se k tomu dostali, museli jsme přežít jejich úvodní nápor. Dvakrát jeli sami na gólmana, ale Jirka Novák nás podržel," uvedl Piskoř.

Jenže potom začali úřadovat sudí. „Během deseti minut jsme měli pět vyloučených, dvakrát jsme hráli ve třech. Kopřivnice neměla na trestné lavici ani jednoho hráče," popisoval kouč Krnova. Domácím se ještě do první sirény povedlo srovnat.

Ve druhé části pokračoval vyrovnaný hokej. „Oni měli určitě více šancí než my, ale Novák chytal výborně," pochválil gólmana trenér. Navíc ještě před polovinou duelu se prosadil Hon a Krnov znovu vedl. Neradoval se však dlouho, za tři minuty bylo vyrovnáno.

Na začátku třetího dějství Kopřivnice zápas otočila. „Naši kluci chtěli okamžitě vyrovnat. Zbytečně jsme se honili do útoku, byli jsme netrpěliví. Pořád jsme s nimi chtěli hrát hokej. A tak kvalitní tým nás za to potrestal," vykládal Michal Piskoř.

Domácí se třikrát utrhli do brejku a vedli 7:3. Krnovští to ale nezabalili. „Během dvou minut jsme se dostali zase na rozdíl dvou gólů a pořád bylo o co hrát," říkal krnovský kouč. Závěr si ale zkušená Kopřivnice pohlídala a přidala ještě osmou branku.

„Hráli jsme celkem dobře. V obraně ale pořád hrajeme trochu naivně. Necháváme se strhnout hrou, lítáme dopředu, a pak se nestačíme vracet. Zase na druhé straně se není čemu divit, máme v obraně dvacetileté kluky," hodnotil Michal Piskoř.

HC Kopřivnice – HK Krnov 8:5 (2:2, 1:1, 5:2)
Branky a asistence: 11. Horák (Kameníček, Štěpják), 16. Horák (Kameníček, Polášek), 30. Štěpják (Kameníček), 44. Linduška (Chvostek, Jašek), 49. Štěpják (Kameníček), 49. Bartošák (Šlustík, Petružálek), 55. Kameníček (Horák, Štěpják), 58. Chvostek (Linduška, Jašek) – 6. Michálek (Studený), 8. Michálek (Studený), 27. Hon (Studený, Michálek), 55. Kostovský (Holeš, Tošenovjan), 56. Michálek (Studený, Pavlica)
HK Krnov: Novák – Tomáš Michálek, Hon, Havlíček, Faksa, Vysloužil, Matušinský – Studený, Pavel Michálek, Tošenovjan – Vrábel, Kostovský, Závodník – Kubík, Holeš, Pavlica – Vaněk. Trenér: Michal Piskoř