Krnovští už mají v podstatě splněno. Celek, který byl po základní části až šestý, překvapil v prvním kole play off Studénku. Pomohla mu i kontumace prvního utkání, ale v tom druhém Krnováci protivníka jasně přejeli poměrem 7:2. Karviná je ovšem jiný kalibr.

Chyběli klíčoví beci

Tým Michala Piskoře přijel do Karviné bez dvou klíčových obránců, Žídka a Tomáše Michálka. „Vojta Žídek odjel pracovně do Francie a Tomáš Michálek ráno před zápasem volal, že má horečky," objasnil důvody absencí krnovský trenér a dodával: „Ani nemusím říkat, jak moc nám všichni tři chyběli."

Do defenzivních řad se tedy posunul většinou útočník, ale velký univerzál Štěpán Holeš. Do sestavy se také vrátili Lukáš Herget s Ondřejem Havlíčkem. Do branky se se znovu postavil host z Frýdku-Místku Daniel Chvostek.

První třetina pod taktovkou hostů

Od úvodu byl na ledě k vidění vyrovnaný hokej. Vůbec nebyl znát rozdíl umístění v základní části soutěže. Krnovští byli domácím nejen vyrovnaným soupeřem, ale dokonce Karvinou v mnoha ohledech předčili. Po mnoha neproměněných šancích se nakonec jako první radovali právě hosté. Ve čtrnácté minutě je do vedení poslal Ondřej Pavlica, 0:1.

Tři minuty před první sirénou byl vyloučen krnovský Havlíček a domácí se usadili v obranném pásmu protivníka. Po minutě proměnil přesilovku Rosůlek, 1:1.

„V první třetině jsme hráli hodně dobře. Vytvořili jsme si hodně gólových příležitostí, ale bohužel proměnili jen jednu. Kdybychom po dvaceti minutách vedli 3:0, nikdo by se nedivil, ale na kdyby se nehraje. Každopádně jsme byli lepším týmem," pochvaloval první část hry Michal Piskoř, ale hned dodal: „Bohužel na konci jsme šli do čtyř a Karviná dala první přesilovkový gól."

Šest gólů a stále vyrovnáno

V prostřední třetině se strhla přestřelka. Nejprve domácí Juhász využil v osmadvacáté minutě další přesilovku a za minutu po něm Luka poslal Karvinou do dvoubrankového vedení, 3:1. „Zase jsme inkasovali v oslabení. Přesilovky domácích byla jedna z klíčových momentů tohohle utkání. Karviná je opravdu umí," komentoval dále zápas kouč HK Krnov.

Hosté ale nesložili zbraně a předvedli parádní obrat. Za deset sekund po Lukově brance snížil na 3:2 Pavel Michálek. Uplynulo pětačtyřicet vteřin a už bylo vyrovnáno po ráně Tomáše Kubíka, 3:3. Za dalších pět minut si v početní výhodě zahráli tentokrát Krnováci a po půlminutě ji využil Jiří Hon, 3:4.

„Prakticky během minuty jsme dokázali vyrovnat dvoubrankové manko, což bylo strašně důležité pro další vývoj zápasu. Dokonce jsme šli do vedení, ale dlouho jsme ho neudrželi," povídal Michal Piskoř. Dvě půl minuty před druhou sirénou se podařilo Vaštíkovi vyrovnat, 4:4.

Třetí třetina o jednom gólu

Jedna branka mohla rozhodnout. „Vyloženě se čekalo, kdo dá ten pátý gól. Bohužel to byli domácí a zase v přesilovce," pokyvoval hlavou krnovský trenér. Ve čtyřiačtyřicáté minutě šli Krnovští opět do čtyř a po třiceti vteřinách poslal domácí do vedení Opravil, 5:4. Krnovští se snažili, ale vyrovnat se jim stále nedařilo.

„Měli jsme tam dvě hodně pěkné šance, ale bohužel to tam nespadlo," litoval Michal Piskoř, který v závěru odvolal brankáře Chvostka a jeho tým to zkusil v šesti. Třicet šest sekund před koncem pak prázdnou branku trefil Luka a pečetil vítězství Karviné na 6:4.

Rozhodly přesilovky

„Karviná byla v utkání favoritem, ale neměli jsme z ní přehnaný respekt. Ukázali jsme, že se s nimi dá hrát, musím naše kluky moc pochválit," říkal Michal Piskoř, který byl i přes porážku s hrou svých svěřenců spokojený. Našel však jeden klíčový faktor utkání. „Byly to přesilovky. My jsme je hráli špatně, komplikovaně, bez střelby, málokdy jsme se udrželi v pásku Karviné. Naproti tomu domácí v přesilovkách zápas rozhodli," vykládal kouč Krnova.

S kvalitou zápasu byl ale Michal Piskoř spokojený. „Karviná je technický tým, takže chce hrát hokej a to nám sedí. Jsou to vždycky výborná utkání bez zákeřností. Už i ta série se Studénkou byla perfektní," říkal.

V neděli se semifinálová série přestěhuje do Krnova a trenér Piskoř věří, že jeho tým je schopen uspět. „Ještě jsme je v sezoně neporazili, ale všechno je jednou poprvé. Když všichni podají stoprocentní výkon, může se to podařit," uvedl a hned také pokračoval: „Lépe bude muset zahrát první lajna, které se v Karviné až tak nedařilo. V posledních zápasech dávali dost gólů, ale teď právě ty jejich branky chyběly."

SK Karviná - HK Krnov 6:4 (1:1, 3:3, 2:0)
Branky a asistence: 19. Rosůlek (Kasperlík, Kytka), 28. Juhász (Opravil), 29. Luka (Faltyn, Kasperlík), 38. Vaštík (Juhász), 44. Opravil (Hublík, Zakuťanský), 60. Luka (Novák) - 14. Pavlica (Pavel Michálek), 29. Pavel Michálek, 30. Kubík (Tošenovjan), 35. Hon (Pavel Michálek)

SK Karviná: Pavlíček - Barnošák, Bürgel, Foltyn, Hublík, Juhász, Kasperlík, Kytka, Luka, Malík, Niedoba, Novák, Opravil, Ovčaři, Rosůlek, Vaštík, Vaštík, Zakuťanský. Trenér: Roman Sedlák
HK Krnov: Chvostek - Marienka, Lichý, Holeš, Herget, Hon, Havlíček, Holiš - Kostovský, Weiss, Otipka - Pavlica, Pavel Michálek, Vaněk - Kubík, Hudečka, Tošenovjan. Trenér: Michal Piskoř