A od počátku byl k vidění hodně vyrovnaný hokej. Ale zatímco hosté dokázali ve třinácté minutě po střele Weisse a dvě minuty před koncem první části z hole Pavla Michálka dvě příležitosti proměnit, Štěrnberk zůstával na nule.

„Ta první třetina byla pro vývoj utkání hodně důležitá. Dali jsme dva góly a dostali se do laufu," povídal krnovský kouč Jaroslav Plánovský a hned pokračoval: „Ale nebylo to tak jednoznačné utkání. Soupeř měl taky spousty vyložených šancí, ale nám fantasticky zachytal Filip Kolbert," chválil brankáře.

Druhá třetina skončila bez branek, ale zásluhu na tom opět měli oba gólmani. „My jsme taky jezdili sami a netrefovali prázdné branky," kroutil hlavou zkušený trenér. Šternberk dostával Krnovské pod tlak hlavně v přesilovkách.

„Dělali jsme zbytečné fauly, i když jsme si říkali, že se toho musíme vyvarovat. Oni pak měli výborné rány od modré, před brankovištěm clonili ve dvou. Ale my jsme měli v brance Filipa, ten všecko pochytal," komentoval další průběh utkání Plánovský.

A strážce krnovské svatyně nepovolil ani v posledním dějství. Zato Krnováci se dočkali pojistky. Tři minuty před koncem rozebrala trojice Pavel Michálek, Tošenovjan a Pavlica obranu Šternberka a poslední jmenovaný uklidil puk do sítě potřetí. Krnovští si tak připsali tři body a Filip Kolbert první nulu v sezoně, v krajské lize mezi gólmany hodně vzácnou.

„Výsledek, ještě s tou nulou, sice mluví jasně, ale opravdu to vůbec nebylo jednoduché. V přesilovkách nás domácí docela mačkali. Každopádně můžu říct, že to bylo vítězství zasloužené," usmíval se Jaroslav Plánovský a dodával: „Bylo dobře, že se nám do sestavy vrátili někteří hráči, hlavně naši studenti, tak jsme měli k dispozici tři kompletní pětice. Ve dvou bychom to těžko uhráli.

HC TJ Šternberk – HK Krnov 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky a asistence Krnova: 13. Weiss (Ševčík), 18. Pavel Michálek, 57. Pavlica (Tošenovjan, Pavel Michálek)
Krnov: Kolbert – Bednárek, Ševčík, Tomáš Michálek, Lichý, Faksa, Vysloužil – Kostovský, pavel Michálek, Pavlica – Vanek, Weiss, Tošenovan – Holeš, Kubík, Havlíček. Trenér: Jaroslav Plánovský