Přes to všechno Krnovští dlouho drželi s favoritem krok. „Orlová byla určitě hokejovější, ale naši kluci předváděli dobrý výkon. Dokázali s Orlovou bruslit," říkal Jaroslav Plánovský. Hosté se už v první třetině dostali do několika slibných šancí, ale branku nevstřelili. To se nepodařilo ani domácím, a tak úvodní část skončila bez branek.

V prostřední části se jako první prosadila Orlová. Jenmože už za tři minuty bylo vyrovnáno, to se trefil Havlíček. Jenomže těsně po polovině zápasu si hosté vzali vedení zpět. „Začali jsme dělat zbytečné a hlavně hrubé chyby. 
A tak padl i druhý gól Orlové. Přímo jsme jim na ten gól nahráli," zlobil se Plánovský.

Na počátku třetí třetiny získala Orlová dvoubrankový náskok. Gól naděje pak vstřelil dvanáct minut před koncem Pavel Michálek. „Zse chyby, chyby, chyby. Soupeř se díky tomu dostával do gólovek. Musím pochválit gólmana Filipa Kolberta, ten nás držel," chválil brankáře Jaroslav Plánovský.

Ve čtyřiapadesáté minutě se Orlové povedlo opět vedení pojistit. „Tři minuty před koncem jsme mohli dát gól do úplně odkryté branky. To by pak ještě bylo drama. Bohužel gólman nám to v poslední chvíli chytil," krčil rameny krnovský kouč.

I když jeho svěřenci prohráli, nebyl se zápasem zase tak nespokojený. „Prohráli jsme se vztyčenou hlavou. Nebýt těch hrubek, mohlo to být lepší. Není možné, aby první lajna dostala všechny čtyři góly. A vlastně jen ona jediná hrála ve stabilním složení. Každopádně Orlová si vyhrát zasloužila, má kvalitní tým," hodnotil Jaroslav Plánovský.

HK Krnov – HC Orlová 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
Branky a asistence: 27. Havlíček (Pavlica, Bednárek), 48. Pavel Michálek (Bednárek) – 24. Matějíček (Grepl), 33. Kotásek (Grepl), 43. Matějíček, 54. Štefanka (Grepl)
Krnov: Kolbert – Bednárek, Hon, Tomáš Michálek, Dohnal, Olbrecht, Lichý – Kostovský, Pavel Michálek, Pavlica – Tošenovjan, Holeš, Havlíček – Holiš, Vysloužil, Ševčík. Trenér: Jaroslav Plánovský