Hokejisté HK Krnov přivítal v sobotu na svém ledě poslední tým tabulky krajské ligy mužů, Rožnov pod Radhoštěm, který ještě nemá na svém kontě ani jediný bod. Domácí na tom nebyli před utkáním o mnoho lépe, dva bodíky je zařadily hned před Rožnov.

Utkání s Rožnovem mělo být to, co Krnov nastartuje k lepším výkonům, začátek se však domácím hokejistům nepovedl. Krnovští začali ospaleji, než jejich soupeř z Rožnova a hned ve 3. minutě přišel po špatné přihrávce ve středním pásmu úvodní gól Hostí, když se trefil Vyvíjal, 0:1.

To krnovské hokejisty probudilo, ale první střela na rožnovského brankáře Mizeru přišla až v 6. minutě, kdy Kubík našel Kostovského, který vyzkoušel pozornost gólmana. Tlak domácích se zvýšil s první přesilovkou. Ta nepřinesla větší akce a síly na ledě se vyrovnaly. Vyrovnávací gól se Krnovu podařilo vstřelit až ve 13. minutě v přesilové hře, kdy po několika útočných akcích Mizera neuklidil puk do lapačky, ten se od něj odrazil a Vaněk dorazil kotouč do sítě.

Stav 1:1 vydržel pouze minutu. Špatnou rozehrávku v obranné třetině Rožnovských vystihl Holeš a ten se proměnil ve střelce, 2:1. Domácí se ale neradovali dlouho. Hostující Kroupa provedl otočku kolem domácí svatyně a na začátku 15. minuty vyrovnal na 2:2.

Navíc pak domácí faulovali a museli se bránit ve čtyřech. Oslabení bez újmy přežili a opět začali dotírat na branku protivníka. Z tlaku vyplynul vedoucí gól Krnovských, trefil se Pavlica a první třetina skončila stavem 3:2 pro Krnov.

Druhá třetina byla hodně ovlivněna častým vylučováním a roztržkami mezi hráči. Jediný gól padl ve 23. minutě z hole Weisse po jeho úniku od modré a jistým zakončením. Krnov byl ve druhé dvacetiminutovce aktivnější a rožnovský tým měl velké problémy dostat se před Šlupinovu branku.

Vyhrocené souboje na ledě vygradovaly na začátku poslední minuty prostřední části. Po srážce krnovského Závodníka a rožnovského Vyvíjala v obranné třetině rožnovských byly uděleny vyšší tresty. Domácí borec dostal dvakrát dvě minuty, rožnovský hokejista vyfasoval hned pětiminutový trest za úder do hlavy. Navrch se ještě pakoval do šaten.

Úvod poslední třetiny začal opět přesilovou hrou hostů, kterou hned v úvodní minutě využil Duda po nahrávce Kroupy zpoza krnovské brány, 4:3. Konec zápasu byl opět ve znamení oslabení a přesilovek. Přesto byla vidět převaha Krnova. Na konečných 5:3 upravil svým druhým gólem v utkání Weiss. Využil početní výhodu pěti proti třem.

HK Krnov - HC Rožnov pod Radhoštěm 5:3 (3:2, 1:0, 1:1)
Branky: 23. a 57. Weiss, 13. Vaněk, 14. Kroupa, 18. Pavlica - 3. Vyvíjal, 15. Kroupa, 41. Duda
HK Krnov: Šlupina - Matušinský, Havlíček, Michálek, Holiš, Marienka, Žídek - Kubík, Kostovský, Holeš - Tošenovjan, Weiss, Pavlica - Vaněk, Hamerník, Závodník. Trenér: Michal Piskoř

Michal Piskoř: Věřím, že s konkurencí v týmu se zvednou i naše výkony

Krnovský kouč nebyl s utkáním příliš spokojen. Jeho tým se s posledním celkem tabulky tahal o výsledek. Navíc bylo v utkání zbytečně mnoho vyloučených.

Jak byste zhodnotil dnešní zápas a hlavně slabiny týmu v dnešním zápase?

Zápas byl divoký, rozháraný. Bylo hodně vylučovaných hráčů a bylo vidět, že momentálně nejsme v pohodě a s Rožnovem, který je poslední, jsme se trápili. Ale jsem rád za tři body a věřím ve zlepšení.

Jak byste zhodnotil verdikty rozhodčích a časté vylučování?

Nechtěl bych to komentovat. Bylo tam hodně zbytečných věcí. Kdyby to rozhodčí pískal od začátku pořádně, tak si myslím, že by k takovým zákrokům ani nedocházelo. Zbytečně se diskutovalo a to k hokeji nepatří.

Co byste chtěl do příštího zápasu změnit?

Hlavně za nás budou hrát dva noví hráči, kteří nastoupí poprvé. Takže se zvýší konkurence a prospěje to našemu týmu.

Zuzana Němcová