Hornobenešovští patří letos ke špici soutěže, jsou třetí za suverénním duem Kopřivnice, Orlová. Zato Krnovu se moc nedaří, navíc měl v poslední době hodně těžké rozlosování. Jenomže derby bývají vždy nevyzpytatelná.

Domácí nastoupili bez tří hráčů základní sestavy, ale v úvodu to nebylo vůbec znát. „Začali jsme dobře, byli jsme aktivní na puku a Horní Benešov jsme přehrávali. Po zásluze jsme šli do vedení," popisoval začátek střetnutí krnovský kouč Michal Piskoř. Domácí otevřeli skóre v šesté minutě, po skrumáži před brankou hostí se prosadil Kostovský.

Krnovský celek si vytvářel i další šance, bohužel je promarnil. Místo aby zvýšil vedení, sám inkasovali. Dvacet vteřin před koncem první třetiny se zničehonic trefil Zigmund a vyrovnal. „To vyrovnání s námi hodně otřáslo a hned ve druhé třetině se to negativně projevilo na naší hře," rozebíral Piskoř.

Prostřední dějství bylo ve znamení tlaku Horního Benešova. Ten zlepšil bruslení a začal Krnovské přehrávat. „Paradoxně jsme se ale prosadili my. Z jediného protiútoku jsme skórovali a vedli," usmíval se trenér HK Krnov.

Jenže to Hornobenešovské nijak nezastavilo. Výsledkem byly tři góly v síti krnovského gólmana Mužíka. „Soupeř byl lepší. Zaspali jsme tři minuty a dostali dvě branky, pak ještě jednu navrch a prohrávali jsme 2:4. Hned mi v hlavě proběhly ty předchozí zápasy proti Hornímu Benešovu, které jsme prohráli," povídal Michal Piskoř.

Jenže v derby není nikdy nic předem jasné. „V kabině jsme si řekli, že do toho zkusíme ještě šlápnout, buď dostaneme osm gólů, nebo to otočíme. Stáhli jsme sestavu na čtyři beky, přeházeli útoky a šli na to," objasnil dění v šatně před třetí třetinou krnovský kouč.

Hned v první minutě poslední části vstřelili domácí kontaktní branku a to je nakoplo. Na domácím kolektivu byla vidět větší touha po vítězství. Krnov dokázal srovnat a sedm minut před koncem šel do vedení 5:4. Hornobenešovští se ještě v závěru pokusili o power-play, ale kapitán Pavel Michálek jim vypíchl puk a pečetil výhru do prázdné branky.

„Myslím, že hosté si po druhé třetině vůbec nepřipouštěli, že bychom to mohli ještě otočit, což nám hrálo do karet. Chtěli jsme konečně na čtvrtý pokus uspět a udělat radost našim fanouškům, kterých přišlo na derby opravdu hodně," hodnotil utkání Michal Piskoř a ještě dodal: „Po čtyřiceti minutách by si asi na nás už nikdo nevsadil, ale v derby se může stát všechno."

Předseda hokejistů Horního Benešova Jaroslav Strmiska neskrýval zklamání. „Domácí si za bojovnost vítězství zasloužili. 
V poslední třetině jsme pod dojmem vedení přestali hrát a mysleli jsme si, že už to dopadne dobře, jenže Krnov nás vyvedl z omylu. Budeme muset přidat, abychom získali ještě nějaké body a udrželi třetí místo v soutěži," řekl krátce k zápasu hornobenešovský předseda.

HK Krnov – TJ Horní Benešov 6:4 (1:1, 1:3, 4:0)
Branky a asistence: 6. Kostovský (Weiss, Holeš), 24. Pavlica, 41. Kostovský (Pavel Michálek), 49. Žídek (Tošenovjan), 53. Kubík (Weiss, Lichý), 59. Pavel Michálek – 20. Zigmund (Alexandr Lhotský), 29. Březina (Trubka), 31. Alexandr Lhotský (Vlašánek), 39. Kovalovský (Březina)

HK Krnov: Mužík – Tomáš Michálek, Bednárek, Žídek, Matušinský, Lichý, Holiš – Tošenovjan, Pavel Michálek, Pavlica – Holeš, Weiss, Kostovský – Vysloužil, Kubík, Havlíček. Trenér: Michal Piskoř
TJ Horní Benešov: Kober – Alexandr Lhotský, Parma, Mičola, Štindl, Tomáš Lhotský – Trubka, Schreier, Březina, Trčka, Kovalovský – Bendík, Vlašánek, Hejhal, Zigmund. Trenér: Marek Harazim